week 49 – 50 – 51

De laatste weken hoor ik geregeld ‘dat het maar stillekes is op de blog’. Ik ben inderdaad van mening dat als je niks te zeggen hebt, je beter kan zwijgen. Ik leef mijn leven zoals zovele anderen: ik werk, ik kook, ik doe mijne was, ik spreek af met vrienden, ik plak mijn kapotte band, ik wandel, ik kijk films en lees boeken,… Maar of dat nu is wat jullie willen lezen?

Ik heb ook geen onthullende bekentenissen te maken en de spoken in mijn hoofd zijn reeds van mij afgeschreven of behoeven geen alinea op de blog. Verder heb ik het voorbije jaar genoeg gedeeld en zegt het me steeds minder om alles wat (rond) mij beweegt op de sociale media te gooien. Ik doe nog 1x m’n best om wat interessante dingen uit mijn dagelijks leven samen te rapen alvorens er volgende week een knaller van een eindbesluit komt.

Dinsdag 24 oktober was zo’n typische druilerige herfstdag en dus besloot ik mijn foto’s en filmpjes van het voorbije jaar veilig te stellen. Nu ik de laatste weken wat vaker aan mijn nakende vakantie in Antwerpen denk en hoe ik daar ga proberen een film te maken, komt er geregeld een scenario voorbij waarbij ik – net voor het zover is – al mijn beeldmateriaal kwijt raak.
Enkele mogelijke scenario’s: vallen met de fiets terwijl de harde schijf in de rugzak zit en wij samen in een volle beek belanden, diefstal, een harde schijf die het plots opgeeft of die op een vergeetachtige dag ergens achterblijft,.. Allemaal dingen die (mij) kunnen gebeuren, maar die ik mezelf niet zou vergeven. Ik kocht dus een extra schijf om een back-up te maken, van niet experiment-geld (89 euro). Dat is nog maar 1 keer eerder gebeurd dit jaar en ook toen was het in functie van de film.

De herfst is het ideale wandelseizoen en dus verkende ik de voorbije weken binnen-en buitenland. Zijnde het militair domein in Brasschaat, de Zuidelijke Kamers in Antwerpen, de Oude Buisse Heide en de Rucphense bossen.

 

Met de herfst begon ook het stookseizoen. ’s Morgens is het zaak van zo snel mogelijk iets actief te beginnen doen en de stoof niet aan te steken vooraleer de zon de kans krijgt om mijn huis op te warmen. Het is gemiddeld zo’n 12-14 graden wanneer ik ontwaak, wat draaglijk is met een sjaal, muts en warme trui. Het valt me op dat ik het tegenwoordig koud heb in ruimtes met centrale verwarming. Ook al is het daar vlot 21 graden.

Ik kwam tot de vaststelling dat ik een hobby mis: 2 vrije dagen en een weekend per week zijn te veel om wat rond te lummelen. Ik denk richting een cursus fietsen maken of leren piano spelen of iets handwerk-achtigs. Maar dat kan natuurlijk alleen als er terug wat meer geld voor handen is.
Verder jankte ik een eind weg met ‘a monster calls’.

 

Financieel

week 49
schulden afgelost: 10 euro
supermarkt: 20,47 euro
G&F: 1,30
terras: 4,5 euro
wandeling: 1,5 euro
frituur: 4 euro
inkom kwis: 3 euro
drank kwis: 9 euro
winst kwis: 10 euro
cafe: 6,23 euro, wat een vreemd bedrag is

week 50
supermarkt: 19,05 euro
G&F: 4,7 euro
naft: 10 euro
GSM: 0,45 euro
water: 5 euro
geleend: 10 euro
in spaarpot: in principe 0,80 cent, ware het niet dat ik nog wat centen vond in een vuil hoekje in m’n rugzak (in totaal 5,15 euro)

week 51
schulden afgelost: 10 euro
supermarkt: 17,71 euro
G&F: 12,64 euro
frituur: 3 euro
cafe: 11,86 euro, wat weer een vreemd bedrag is
uit de spaarpot: 10,22 euro

Een gedachte over “week 49 – 50 – 51

  1. hej K aat, nog een weekske en uw jaar zit erop. Heel knap gedaan meiske, chapeau. Hopelijk heb je wat mensen kunnen inspireren met uw manier van leven het voorbije jaar. Maar ik denk dat een beetje meer luxe ook wel welkom is bij jou he. Benieuwd naar uw eindverslag. dikke duim, x

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s