week 46 – 47 – 48

Er zijn 2 soorten winkels: zij die zich op ‘dag van de klant’ laten kennen en zij die hun trouwe klanten oprecht willen bedanken. Zaterdag 30 september besloot ik om 16u40 nog vlug de winkels in de buurt af te rijden om wat bedankjes in ontvangst te nemen.

Bij Drankenhandel Decaigny leverde ik mijn leeggoed in, kocht wat muntjes en kreeg naast 1,96 euro nog een bak bruiswater en 6 blikjes Schweppes Mojito. Dat was een stuk meer dan waar ik op hoopte. Mijn tocht ging verder langs een niet nader genoemde supermarkt waar ik geregeld mijn inkopen doe. Ik kocht er een pakje bouillonblokjes voor 41 cent en kreeg een stuk minder dan waar ik op hoopte, niets. Op naar mijn nieuwe favo supermarkt dan maar, de Spar in Nieuwmoer. Productgewijs is het daar niet anders dan op een ander, maar ik ben – zoals waarschijnlijk 95 % van het cliënteel – grote fan van Sandra. Altijd vriendelijk, altijd lachen en niet eens gespeeld. Dat zou de norm kunnen zijn, maar omdat het me altijd zo opvalt wanneer ik daar ben, weet ik dat het dat niet is. Maar goed, ik kocht een yoghurtje voor 20 cent en kreeg een pak wafels en een zakje Napoleonbollen. Zoals steeds ging ik naar buiten met een glimlach op mijn gezicht.

IMG_4861

 

Datzelfde weekend was het groot feest in de Wildert. Voor mij was het de eerste keer dat ik naar de pompoenstoet ging kijken en ik was direct gewonnen. Wat kan je niet leuk vinden aan honden in bakfietsen, majoretten, vlaggenzwaaiers, doedelzakken, honden met trekkarretjes, gratis pompoensoep, kinderen op gepimpte go-cars en karren met pompoenen. Mijn hartje werd er zowaar warm van.

 

Sinds een paar dagen is ook de maismuur voor mijn deur verdwenen. Een beetje jammer dat dat gedeeltelijk ’s nachts moest gebeuren, maar ik ben al lang blij dat ik weer wat verder kan kijken. De omgeving ziet er weer net hetzelfde uit als het moment dat ik hier kwam wonen en ik voel aan veel dingen dat het einde van het experimentjaar nadert. Ik ging voor de laatste keer een nieuw seizoen en experimentmaand in, kocht voor de laatste keer een pak wc-papier, haalde voor de laatste keer een lading zaagsel. Het vallen van de eikels is dan weer iets dat ik voor ’t eerst van dichtbij meemaak.

 

Verder nog wat foto’s:

–  van het kleine kampeerdertje dat het clownspel wint en reclame maakt voor de frambozen van boer Jules.

 

– van kastanjes die aan 7,99 euro/kilo verkocht worden in den Delhaize.

IMG_4848

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– van mijn zondagavondoogst
IMG_4853

 

 

 

 

 

 

 

– van hoe zowat al mijn broeken er uit zien op dit moment. Das van altijd over m’n koersfietszadel te schuren.

IMG_4806

 

 

 

 

 

 

 

Financieel

week 46
supermarkt: 32,10 euro
G&F: op de poef
kruidvat: 4,28 euro
bakker: 1,35 euro
terras: 6 euro
leeggoed: -4,90 euro
spaarpot: 11,17 euro

week 47
GSM: 8,97 euro
supermarkt: 10,56 euro
G&F: 11 euro
broodje: 2,7 euro
kringwinkel: 1,4 euro
naft: 10 euro
pompoenfeesten: 2,4 euro
leeggoed: -1,96 euro
spaarpot: 3,41 euro
????: 1,52 eur

week 48
supermarkt: 22,11 euro
G&F: –
nachtwinkel: 1,5 euro
Retie: 4,2 euro
Antwerpen: 19,19 euro
spaarpot: 3 euro
geleend: 10 euro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s