week 43 – 44 – 45

De voorbije weken had ik het vooral druk met housesitten op 2 plaatsen. Dat hield in: diertjes eten geven, gras maaien, rekeningen betalen, naar de vroegmarkt rijden, bijspringen op de bioboerderij,… Daarnaast maakte ik een filmpje voor een kennis, was best actief op sociaal vlak en werkte 19 uur per week. Geen tijd voor een update op de blog dus.

Tot enkele dagen geleden weigerde ik m’n houtvoorraad aan te vullen. Toen het ’s avonds wel erg kil werd in de tent en alle voorraad die ik binnen had liggen, opgestookt was, raapte ik al m’n moed bij elkaar om 30 meter verder een kruiwagen hout te halen. Het was niet zozeer de afstand of de inspanning die me tegenhielden, wel het besef dat de zomer zo goed als voorbij is en dat er de komende 6 maanden bijna dagelijks gestookt zal moeten worden. Vorige winter was ik meestal thuis en kon ik het aangenaam warm houden, maar nu ik vaker buitenshuis ben, wordt het even afwachten hoe dat zal gaan. Ondanks wat velen beweren, vind ik dat we wel een goeie zomer gehad hebben. Toegegeven, tenzij het over zeer extreme weersomstandigheden gaat, ben ik een week later vergeten welk weer we hebben gehad. Wat ik wel weet, is dat ik vanaf begin mei tot eind september amper gestookt heb.

In de moestuin is ondertussen het meeste wel opgegeten of uitgedeeld. Toch groeien de courgetten nog steeds, zij het iets trager. En ook van m’n mais en prei zal ik binnenkort nog kunnen genieten. Een deel van de aardperen heeft het helaas begeven door de felle wind. Hoewel ze redelijk beschut stonden achter de mais en de monsterbraam. Maar ze zijn dan ook belachelijk groot geworden. Net zoals de wortelen.  En de tomaten in de serre beginnen eindelijk rood te worden ;-). De kerstomaten en paprika’s zijn al langer voor consumptie vatbaar.

 

Ik moet toegeven dat ik de laatste weken niet erg gezond gegeten heb. Ik heb geen zin meer om te koken, geen inspiratie, ben ook niet meer erg georganiseerd en eet dus veel dingen gewoon rauw. Een bloemkool of koolrabi kunnen perfect als middagmaal. Het avondmaal laat vaak te wensen over, omdat ik het beu ben om altijd in de pan te koken. De laatste weken komt het vaak neer op een eitje, croque monsieurs, hotdogs, een pizza bij mijn ouders, frieten, soep, pannenkoeken,… Soit, jullie hebben het wel begrepen. Ik kijk er erg naar uit om binnenkort terug met een oven aan de slag te kunnen of naar een boek getiteld ‘365 dagen (lekker) veggie koken zonder elektrische apparaten’.

 

Ik was getuige van een paar mooie wildlife-momenten.

  • Een egel die om 4u45 in het midden van de tuin z’n roes aan’t uitslapen was tussen een paar rottende appels. (ter info: ik stond op)
  • Een verliefd koppel bonte spechten dat op een paar meter van mij aan’t spelen was. Ik zat verscholen in het kippenhok.
  • Een eekhoorn die enthousiast de boom in liep toen ik naar’t werk vertrok.
  • Een buizerd die in de wei vlak naast mij zat en met tegenzin opvloog toen ik er aan kwam gefietst.
  • Een mooie mexicaanse-hoed-paddenstoel

IMG_4718

 

De poes is helemaal op haar gemak bij mij intussen. In die mate dat ze altijd bij mij wil zijn en daarbij enige brutaliteit niet schuwt.

IMG_4748

 

Verder kwamen er nog 2 schattige kampeerders langs voor een avondje en ochtendje spelletjes spelen, kampvuur maken, gitaar spelen, strips lezen en tomaten plukken.

 

Financieel:

Een jaar geleden begon ik deze blog. Daar werd ik aan herinnerd met een rekening van 35,88 euro. Dit bedrag werd uit de spaarpot gehaald en nu spaar ik rustig verder voor de – hopelijk laatste dikke – rekening van mijn toekomstig tandartsbezoek.

week 43
supermarkt: 15,39 euro
G&F: 2,1 euro
terras: 2 euro
boekvoorstelling: 11,5 euro
antwerpen:
spaarpot: 0,91 euro

week 44
supermarkt: 20,16 euro
G&F: 5,49 euro
naft: 10 euro
cafe: 4,6 euro + overige kermisbonnen
terras: 2 euro
spaarpot: 7,75 euro

week 45
supermarkt: 23,32 euro
G&F: –
terras: 6 euro
wc: 0,90 euro
rommelmarkt: 2,5 euro (handschoenen, film, 2 glazen)
broodje: 3 euro
spaarpot: 14,28 euro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s