week 41 – 42

Mensen vragen mij de laatste weken geregeld of ik aan’t aftellen ben. Het is geweten dat een jaar 52 weken heeft en als je ‘week 42’ als titel neemt, dan weet je dat het einde van het jaar niet meer ver af is. Er zijn zeker dipjes geweest of momenten dat ik dacht ‘nog zoooo lang?’, maar toen kon je nog niet van aftellen spreken, want ik zat nog niet eens op den helft.

Uitkijken naar het einde doe ik in zekere zin wel. Vooral omdat ik weet dat er tegen dan weer een winter zit aan te komen en ik mijn leven wat luxueuzer kan maken tegen dat het zover is. Er bestaat geen openbaar vervoer tussen mijn huis en mijn werk en dan is het fijn om uit te kijken naar een deel-auto voor tijdens de koude dagen. Er staat ook al heel lang een klein ijskastje naar mij te kijken in de kelder van mijn ouders en ik heb nog wat weken verlof staan die ik graag in een warmer buitenland spendeer.

Voorlopig is het hier ook nog warm genoeg en dus trok ik een weekend naar (’t) Zee(tje in Hol)land. We hebben gewandeld, meeuwen opgejaagd, een eiland rondgefietst, in de auto geslapen, EEN IJSJE GEGETEN en ontdekt dat er op zondag geen supermarkten of bakkers open zijn.

 

 

Wat nog:

  • Ik haalde 63,3 euro uit de spaarpot  (nadat ik er 10 euro had ingestopt) en betaalde mijn familiale verzekering.
  • Ik tapte 1 nacht pintjes op de kermis, kreeg een stel bonnen en heb daar 4 dagen het foorwijf mee uitgehangen. Heerlijk, zo onbezonnen op cafe gaan. Ik won nog een paar sleffers, deelde paprika’s en tomaten uit en liep een week met een sexy schor stemmetje rond.

IMG_4530

  • Op dinsdag vergat ik te ontbijten en toen ik me dat om 11u30 pas bedacht, vond ik het tijd voor mijn allereerste vastendag. Ik ben al langer van plan om het eens te proberen, maar als ik er te hard over nadenk, komt het er niet van. Volgens het boek ‘vasten en feesten’, mag je op een vastendag voor 500 calorieën eten, maar dat is hier nogal moeilijk te meten. Ik at een kleine komkommer uit de tuin (de eerste) en een halve dikke koolrabi, ook uit de tuin. Verder dronk ik water en deed ik niet overdreven wild, maar ook niet overdreven rustig. Op zich viel ‘niet eten’ beter mee dan gedacht, maar misschien was het gemakkelijker omdat het een erg warme dag was de appetijt dan sowieso kleiner is? Of misschien lag het aan het feit dat ik pas om 9u uit bed kwam en er om 22u weer in kroop? We zien wel of het een wekelijkse gewoonte wordt. Goedkoop is het alleszins wel en gezond zou het ook zijn.
  • Ik ging voor de laatste keer naar het wassalon. Er is al maanden maar 1 machine beschikbaar en ik nam mezelf voor dat als het moment daar zou zijn dat ik niet zou kunnen wassen, ik niet meer zou terugkomen. De jetonautomaat was kapot, geen drama, maar ik kon dus niet wassen. Of toch niet meteen: iemand ging het komen fixen, maar niet onmiddellijk en dus liet ik m’n was daar en fietste terug naar huis. En een paar uur later fietste ik op hoop van zegen terug en kon ik gelukkig mijn hoognodig waske doen. Ondertussen heb ik een deal met iemand wat betreft wassen.

 

Financieel:

week 41
Supermarkt: 16,79 euro
G&F: poef
GSM: 8,08 euro
Kado: 2,5 euro
Weekend: 11,47 euro
Spaarpot: 11,16 euro

week 42
Supermarkt: 10,18 euro
G&F: 7,3 euro
Markt: 5,8 euro
Eitjes: 1,5 euro
Fietsevent: 3,5 euro
Frituur: 3,7 euro
Spaarpot: 10 + 8 euro

 

Een gedachte over “week 41 – 42

  1. Jeej nog eens een update :)! Terug de stoof aan, wilt ook zeggen dat het laatste deel van jouw experiment overduidelijk begonnen is. Ik denk wel dat, moest je binnenkort verhuizen, je iemand gaat moeten meepakken 😉 tot snel Kaat!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s