week 38 – 39 – 40

Bij het nakijken van de boekhouding op het einde van week 38 bleek dat het een erg fijne week geweest was. Ik spendeerde slechts 12 euro aan noodzakelijkheden (eten) en 5 euro aan een zieke collega. Al de rest ging naar amusement en dat deed werkelijk deugd: een paar drankjes op zondag in een ligstoel in de plaatselijke zomerbar, een paar drankjes op donderdag tijdens de openluchtfilm (la la land), een paar drankjes op zaterdag tijdens een cafébezoek. Ja, het leek even een heel gewone zomer.

Een ding deed echter verraden dat het dat niet is: mijn moeder vond het tijd (voor mij) om eens naar de schoonheidsspecialiste te gaan en dus gaf ze me een beurt kado voor m’n verjaardag. Ik moest er eventjes over nadenken, maar stemde er uiteindelijk toch mee in: waarom ook niet? Op een uur tijd werden er meer cremes op mijn gezicht gesmeerd dan normaal tijdens een volledig jaar. En blijkt dat mijn huid het best goed doet onder die omstandigheden, dus een abonnement zit er voorlopig niet in. Er werd hier en daar wat haar weggeplukt, maar gelukkig niet in die mate dat er nu veel onderhoud nodig is. Daar heb ik allemaal geen tijd voor hoor 😉

Tijdens het weekend fietste ik 110 km, enkel en alleen voor een heerlijke Colombiaanse schotel van Jefe Salomon. Ik was nog maar 15 km ver toen ik aan het kanaal werd ingehaald door een groepje coureurs. Eentje riep ‘pik maar aan’, wat eventjes lukte. Bleek dat die mannen ook naar Retie moesten. Of dat met of zonder omwegen was, wist de jongen naast mij – aan de staart van de kudde – niet. Een paar snelle kilometers later maakte dat helemaal niks meer uit, ik moest lossen. Twee uurtjes na mijn vertrek was ik op mijn bestemming en waande ik mij even in het buitenland.

 

Op maandag werd duidelijk dat ik op weekend zou vertrekken met een stel wilde wijven. Zo noemen ze zichzelf, dus dat is geen belediging. Het concept is simpel: wildkamperen, wandelen, eten en drinken uit de rugzak en zo weinig mogelijk geld op doen. Maar aangezien een low budget weekend toch ook wel iets kost, spendeerde ik tijdens de week zo min mogelijk. Maandag en dinsdag deed ik niks op. Woensdag kocht ik enkel wat groentjes en een brood, wat niet wil zeggen dat ik slecht gegeten heb deze week. Er blijkt altijd meer eten in huis en tuin te zijn, dan op het eerste zicht lijkt.

Af en toe viel er iemand in de rivier, schoof er iemand van de rotsen, werd er iemand wakker in een plas water, raakten we de weg kwijt, verlegden we een brug en kreunden we onder het gewicht van onze rugzakken.

GOED                                                              NIET GOED

 

Allemaal straffe verhalen die we volgend jaar aan het kampvuur weer kunnen oprakelen 😉

 

 

In week 40 leerde ik dat een gasfles met 10,5 kg propaan – waar enkel mee gekookt wordt voor gemiddeld 1 persoon – exact 9 maanden mee kan. Ik had het me al vaak afgevraagd, hoe de situatie zou zijn: zou er een rauw ei in de pan blijven liggen ’s morgens of zou de rijst maar half gaar geraken ’s avonds? Maar nee, niets van al dat: den afwas was juist klaar en de pasta pesto perfecto. Ik kon met een gerust hart gaan slapen.

Ik kwam er verder achter dat een bak bier het allerbeste verjaardagsgeschenk is.

  • Er is altijd iets in huis als er volk komt – van’t schap weliswaar, maar daar doen de meesten niet moeilijk over.
  • Idem na een lange werkdag
  • Als de bak leeg is, krijg je nog eens 4,5 euro terug en das echt een godsgeschenk!

 

Financieel:

week 38

Supermarkt: 6,51 euro
Markt: 2,64 euro
eieren: 0,5 euro (1 euro op de poef wegens geen wisselgeld)
Bakker: 2,5 euro
Werk: 5 euro (samenleggen voor zieke collega)
Openluchtfilm: 4,5 euro
Volkskeuken: 13,5 euro
Nachtwinkel: 2,3 euro
cafe: 10 euro
uit spaarpot: 1,57 euro

week 39

Supermarkt: 11,74
G&F: 8,7 euro
Trein: 9,8 euro
Wilde wijven weekend: 13,25 euro
Naft: 1,5 euro
Wasserette: 3,5 euro
Spaarpot: 1,51 euro

week 40

Supermarkt: 22,52 euro
G&F: 5 euro
Kadootjes: 2 euro
Gasfles: 14,17 euro
Eitjes: 2,5 euro (poef vereffend week 38)
Bami: 2 euro
Spaarpot: 1,81 euro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s