Week 36 en 37

In het begin van de week nam ik me voor om een zwerfkatje uit de buurt te helpen en tegelijkertijd te overtuigen om bij mij te komen wonen. Het poesje had wel broertjes en zusjes en een moeder, maar zag er toch wat verwaarloosd uit. Ik kocht een zak katteneten, maar het werd me al snel duidelijk dat eten niet voldoende zou zijn om deze vlooienbal te redden. Het beestje was er steeds slechter aan toe – bewoog nog maar amper en kon niet veel meer zien – en op zondag kon ik het niet meer aanzien en bracht het naar een dierenarts. Daar kreeg het een eerste oplapbeurt en toen werd het verder gestuurd richting kattenopvang. Heb je plots ook zin gekregen om een kitten te adopteren? Kijk zeker eens bij Canina.
(Trouwens… iemand die een zak everyday katteneten kan gebruiken?)

Tussen het begin en einde van week 36 werd ik door mijn lieve broer getrakteerd op een optreden in’t rivierenhof. Hij had een ticketje over voor Brian Setzer (Stray Cats) en tegen zo’n voorstel zeg ik geen nee. Ik geniet er steeds meer van om op plaatsen te komen waar mensen samen komen om zich te amuseren en dan neem ik dat toekomstig klusje er graag bij. Verder speelde ik nog eens een spelletje poker (inzet 5 euro) en ging met 20 cent winst naar huis. Check!

IMG_3929

 

Wat ik ook niet meer kon aanzien, was het aantal coloradokevers op mijn patatten. Op een ochtend verzamelde ik zo’n 300 beestjes, verdeeld over 5 planten. Dat was het signaal om alle patatjes uit te doen en in een verduisteringsdoek te steken. Een dezer zal die zak ook in de grond verdwijnen, om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Ik ben niet de grootste patatteneter, dus hoop er toch een paar maanden mee toe te komen.

IMG_3986

 

Dankzij een paar flinke regenbuien, had ik mijn 3 regentonnen quasi volgespaard. Tesamen goed voor zo’n 500 liter gratis water. Door een klein beetje nonchalance, maar vooral door 2 niet-communicerende vaten, is er zo’n 200 liter stilletjes weer weggevloeid. En daar maak ik toch ‘sund’ van want wie weet komt er wel weer zo’n droge periode aan of wie weet wil ik wel eens heel erg uitgebreid douchen binnenkort. Dat was trouwens ook een inschattingsfoutje: 2 douchezakken van 20 liter kopen. 10 liter volstaat ruimschoots om mezelf en m’n haar te wassen. 8 euro weggesmeten.

Ondertussen vind ik het steeds moeilijker om wekelijks een waardig verhaal te schrijven. Mijn leven is redelijk mainstream geworden, dus ik heb niet zoveel spannends te vertellen. Zo mainstream dat het soms wringt dat ik met 50 euro/week ‘moet’ rondkomen, terwijl ik wel gewoon mijne kost verdien. Ik weet wel dat het daar niet om draait, maar na 8,5 maand moet ik mezelf daar toch al eens aan herinneren.

Het werk en de organisatie daarrond (zorgen dat m’n kleren tijdig gewassen zijn, eten maken om mee te nemen, 11km fietsen, douchegerief en proper kleren voorzien op’t werk,…) geven me wat stress. Na een jaar stressloos door het leven te gaan, weet ik plots weer hoe dat voelt. Ik moet ineens aan zoveel dingen denken en m’n kop zit precies zo vol. Zoals een groot deel van de bevolking wil ik dat gevoel afschudden door eens flink door te zakken, maar dat kan dus niet. Daarnaast heb ik ook het gevoel dat ik wat sociaal contact gemist heb de voorbije weken omdat zowat half de wereld op reis is en de andere helft leukere dingen te doen heeft dan rondhangen in een tent tussen de velden.

Maar gelukkig was er het voorbije weekend een overwacht ‘feestje’ in een serre en ook nog een gratis optreden in Antwerpen (waar we helemaal uitgeregend zijn).

IMG_4116

 

Dan laat ik u enkel nog het verhaal van de onbeleefde flik. Ge kent het wel. Ge komt bij de winkel aan en voor die ene keer dat ge met den auto zijt, staat de parking vol. Het regent, dus ge wilt niet kei veel verder rijden en ge moet toch alleen maar een brood hebben, dus ge parkeert u vlug aan den overkant van’t straat, tegen de rijrichting. Dan staat ge braaf te wachten om de straat over te steken, komen daar plots 1 combi, 2 zwaantjes en 1 politieauto aangereden uit 2 richtingen. Ge denkt ‘ja, kheb prijs’ en begint al wat schaapachtig te kijken. Tot uw verbazing laten die combi en dat 1ste zwaantje u gerust. Dat 2de zwaantje stopt echter, kijkt al tamelijk boos/bedenkelijk en vraagt: uwen auto? Ge zegt ja en dan roept die alleen maar keihard DRAAIEN!! De drang onderdrukkend om een ‘yes sir’-gebaar te maken, zegt ge stillekes ‘ja’ en als ge eenmaal terug in den auto zit en er een klein lachske af kan, verbaast ge u erover dat sommige mensen echt plezier halen uit het ‘macht hebben over’ anderen. Dan denk ik dat ik liever, ook in deze situatie, op een vriendelijke manier beboet wordt, dan uit het niets (en zonder reden) onbeschoft behandeld te worden (ook al was ik in fout).

Zo, mijn hart is weer gelucht! Ik laat jullie enkel nog een boekhoudkundig verslag van de voorbije weken.

PS: ik ben nog steeds gelukkig hoor!

 

Financieel:

WEEK 38
Supermarkt: 27,87 euro
G&F: 6,7 euro op de poef, dat komt ervan als je al je geld uitgeeft aan
drank tijdens een optreden: 10 euro
en op cafe: 9,60 euro
en in’t frituur: 4,3 euro
Goed doel: 0,3 euro
Poker: -0,2 euro
Spaarpot: -1,87 euro

WEEK 37
Supermarkt: 19,57
G&F: 9,1 euro
GSM: 8,54 euro
Verduisteringsdoek: 6,20 euro
Bakker: 1,5 euro
Kruidvat: 1,79 euro
Drinken tijdens gratis optreden: 5 euro
Spaarpot: -1,70 euro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s