week 34 en 35

Throwback to 30 juni 1985.

Om 5u25 was het eindelijk zover, het mooiste moment uit mijn ouders’ leven was daar. Een prachtige dochter werd geboren, die, zo was 10 jaar eerder al beslist de naam Kaat zou krijgen. Het stond in de sterren geschreven dat ik een vroege vogel zou zijn. Wat betreft wakker worden en opstaan dan toch. Een zondagskind ook, altijd vrolijk en gemakkelijk, nooit vervelend. En goed gelukt deze keer, geen haar op de oren zoals kind 1. Tot daar de roze wolk.

Ik was jarig deze week en deze keer deed ik het eens anders. Via mijn vriendin Benke kwam ik op het idee om met de grove borstel door mijn hele hebben en houden te gaan en alles wat nog waardevol kan zijn voor anderen, weg te geven. Geen betere moment om eens goed te rommelen, nu ik redelijk onthecht ben van al mijn spullen. Ik deelde de kado’s uit (schoenen, spelletjes, reismagazines, boeken, cd’s, verkleeditems) en de genodigden zorgden voor de drank.

In week 33 was er, zoals gezegd, sprake van enige wispelturigheid. 1 juli bleek een populaire datum om te trouwen, te verhuizen, op weekend te gaan, te triatlonnen, terug te komen van een reis, te festivallen enzovoort. Het hoeft geen verdere uitleg dat een deel van mijn vrienden niet kon komen en ik in dubio ging: feestje uitstellen of laten doorgaan. Wel, niet, wel, niet, wel, niet,… dat ging zo even door tot ik op donderdagochtend alles afgelaste en de afgelasting op donderdagnacht ongedaan maakte (net nadat ik ‘fuck it, al die drukbezette mensen komen dan maar niet’ riep). Ook dat stond in de sterren geschreven, dat het niet altijd gemakkelijk zou zijn om mij/kreeft te zijn.

Dat het gezellig was en dat mijn drankvoorraad voldoende aangevuld is om nog een feestje te geven.

Ondertussen lijkt het erop dat ik steeds minder moeite heb om met 50 euro rond te komen. Wanneer ik op vrijdagavond mijn portefeuille opentrek, zit daar tegenwoordig nog 15-20 euro in en dat opent deuren naar leuke zomeractiviteiten. Zo kon ik vorige week easily 3 desperadossen drinken twv 10,5 euro in een hippe Antwerpse zomerbar.

Waar dat ‘extra’ geld zo ineens vandaan komt, vraagt u zich waarschijnlijk af. Enerzijds zal het er zeker mee te maken hebben dat ik sinds kort wortelen, patatten, ajuinen en courgetten uit den hof eet. Anderzijds dat ik af en toe genoegen neem met een zakje borrelnoten (0,59 euro) of pannenkoeken als avondeten. De nieuwe job brengt met zich mee dat ik mezelf wat moet herorganiseren en deftig eten schiet er al eens over. Wanneer er op het einde van de dag niks meer in m’n rugzakje zit en ik naar mijn gevoel scheur van de honger, dan denk dat ik al gauw dat ik de rit van 11 km niet ga overleven zonder eerst een pakje borrelnoten te halen bij de plaatselijke supermarkt. Theoretisch gezien weet ik dat dat complete nonsens is, de praktijk zal wel volgen.

Sinds lang heb ik de voorbije dagen mijn pc nog eens bovengehaald om het eerste seizoen van ‘Narcos’ te bingewatchen en voor een eerste vertoning van mijn nieuwe lievelingsfilm: captain fantastic. Ik was even vergeten dat het soms ook gewoon leuk kan zijn om op bed te liggen en een beetje ‘tv’ te kijken. Verder heb ik de voorbije weken ook geleerd om spinnen op waardige wijze (levend dus) naar buiten te begeleiden.

Op het einde van week 35 stond er nog een workshop op de planning. Ik nodigde Caroline van Swoon uit. Zij kwam ons uitleggen hoe lippenbalsem, bodybutter en anti-muggenzalf te maken met natuurlijke producten. Het concept is dat de gastvrouw voor drank en hapjes zorgt en de deelnemers voor de centjes. Ik kan alleen maar uit eigen ervaring spreken, maar ik vond het echt een aanrader om gastvrouw te spelen, en zeker een week nadat je een ‘bring your own drinks’-feestje geeft. Verder zijn borrelnoten goedkoop, zo las je eerder al, en was er een deelnemer die er op stond een taart te bakken. Gooi daar nog wat zelfgebakken koekjes bovenop en je hebt het recept voor een geslaagde middag. Als kers op de taart ga je dan zelf ook ‘naar huis’ met een aantal zelfgemaakte producten en met een hoop info om aan de slag te gaan.

 

Financieel

Week 34
Supermarkt: 26,21 euro
G&F: 6,22 euro
Wasserette: 3,5 euro
Eitjes: 1,5 euro
Leeggoed: -0,1
Spaarpot: 12, 62 (!)

Week 35
Supermarkt: 19,19 euro
G&F: 8,1 euro
Wasserette: 3,5 euro
Zomerbar: 10,5 euro
Eitjes: 1,5 euro
Spaarpot: 7,21 euro

Een gedachte over “week 34 en 35

  1. Merci om de leuke en leerrijke workshop te organiseren! En nu weten we ook dat jouw broer haar op zn oren had 😉 Captain fantastic is hele leuke film,ook pas gezien en wou je nog sturen dat dat aanrader was voor jou!Tot snel

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s