week 33

Week 33 zal de annalen ingaan als een week waarin sprake was van enige wispelturigheid van mijn kant en met hittegolf aan het begin van de zomer. Of er een verband is, weet ik niet. Over de hittegolf vertel ik jullie deze week al. Over de kuren van de wispelturige vrouw lezen jullie volgende week meer.


Met de aanhoudende hitte en een tent die de hele dag vol in de zon staat, zat het moment er al langer aan te komen dat de temperatuur in mijn huis niet meer genoeg zou zakken tussen zonsondergang en bedtijd (quasi hetzelfde moment) om aangenaam de nacht in te kunnen gaan. Op maandag legden we (lees: mijn papa) het doek terug op de koepel om zo te proberen de zon buiten te houden. Ik denk dat mijn huis vooral opwarmt door de glazen koepel en niet door het bruine doek (dat intussen zo hard is afgebleekt dat het eerder wittig is). Nadeel is nu dat de 2 raampjes niet meer open kunnen en luchtcirculatie zo onmogelijk is.
Dinsdagavond was het om 22u nog steeds 33 graden en dat was het signaal om mijn hangmat tussen 2 bomen op te spannen. Enkele weken geleden kreeg ik een muggennet in bruikleen om vliegend ongedierte van mijn lijf te houden. Ik heb hier niet zozeer last van muggen, wel van vliegen. Het kan niet anders dan dat ze zich razendsnel vermeerderen: ik mep er elke dag verschillende dood en hoewel mijn hor altijd dicht is (behalve wanneer ik er door stap of een dode vlieg buitengooi), zitten er ’s avonds altijd meer dan ’s ochtends. Zo’n muggennet komt trouwens ook prima van pas bij buitenslaap-activiteiten.

Nu, ik ken de hangmat-slaaptechniek wel (diagonaal, voeten aan de (vb) linkse kant, hoofd aan de rechtse kant, zodat beiden steun hebben en je niet als een banaan in de mat hangt), maar toch kon ik m’n draai niet vinden. Het muggennet was onderaan en waar de touwen hangen open en dus ook niet helemaal mug-proof. De poes had dat sneller door dan de muggen en bij mij drong het ook langzaam door dat de eerste poging op niets zou uitdraaien. Poezie bleef maar rond mij draaien en af en toe deed ze zelfs een poging om erbij te springen. Geen ideale situatie voor een rustige nacht. En ook, er valt zowat elke minuut wel iets uit een boom heb ik gemerkt. Rond 12u besloot ik dan toch maar weer naar binnen te verhuizen om nog enkele uurtjes te kunnen slapen.

Verbetering is nog mogelijk wat betreft de opstelling :-), maar de view is wel dik in orde.

Ik werkte zoals de afgelopen weken 3 dagen en dat was eigenlijk wel fijn, want op het werk is het veel koeler dan op ‘mijn terrein’. En toen een beetje regen eindelijk voor wat verkoeling zorgde, voelde ik me ongeveer zo.

Met het oog op alweer een nieuwe job ruilde ik 9 items uit de tent met 9 kledingstukken die bij mijn ouders in een kast lagen te liggen. Dit is niet geheel volgens de regels, maar in dit geval maak ik een uitzondering omdat kringwinkelen me niet echt (of echt niet) afgaat en ik toch ietwat deftig voor de dag wil komen.
Wat ging er zoal weg: badjas, werkjas, werkbroek, werktrui, riem, …
Wat kwam er zoal in de plaats: een paar t-shirten, een korte jeans, sleffers, een lange broek, een zomertrui,…

Ik bespaar jullie de details van blijven hangen na’t werk op’t werk op vrijdag, een vatje op Linkeroever, ‘ne leste’ in de Pallieter en gaan slapen na zonsopgang. Maar ik geef jullie wel nog een straf verhaal om af te sluiten: ik zag een teek over mijn GSM-scherm lopen, net op het moment dat ik op Facebook een artikel over teken voorbij zag komen. #zotjes

En dan nog vlug een vergelijking van mijn uitzicht: winter versus zomer

 

Financieel:

Supermarkt: 26,70 euro
G&F: 9,24 euro
Zeeman: 3,26 euro (haarrekjes en sokken)
Drankenhandel: 5,82 euro
Print: 0,10 euro
Postzegels: 2,1 euro
Frituur: 3,5 euro
Spaarpot: -0,72 euro

Ik ben wat aan het slabakken wat betreft het bijhouden van winkelticketjes. Soms denk ik dat ik wel kan onthouden dat ik vb. een citroen voor 40 cent gekocht heb, maar als ik dan op zondagavond  m’n boekhouding wil bijwerken, blijkt dat er af en toe toch iets ontbreekt. Meestal kom ik er wel op of vind ik nog ergens een verfrommeld ticketje, maar deze week niet (ik heb het verschil bij de supermarkt gezet omdat dit waarschijnlijk wel zo zal zijn).
In principe kan ik niet teveel geld uitgeven, want ik stop op maandagochtend exact 50 euro in m’n portefeuille en daar moet het dan gewoon mee gebeuren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s