week 25 – 31

Om eerlijk te zijn, weet ik niet meer exact in welke week ik me bevind. Ik twijfel tussen 30 en 31. Dat valt natuurlijk gemakkelijk te achterhalen, maar sinds mijn computer het een dikke maand geleden liet afweten, ben ik ook gestopt met tellen. Ik weet alleszins dat we ondertussen juni zijn en dat het niet gemakkelijk is om iets op papier te zetten over de voorbije weken. Een verslag laat zich – bij mij – niet zomaar schrijven. Het is een proces dat meestal de hele week duurt. Ik werk wat in de tuin of fiets wat rond en ondertussen vormt er zich een alinea in mijn hoofd. ’s Avonds schrijf ik die op de computer en soms nog wat meer en zo gaat het de hele week door totdat er een soort van verhaaltje uit komt. Met pen en papier kost te veel moeite en dus zullen er ongetwijfeld ‘belangrijke’ gebeurtenissen aan mij ontgaan in dit verslag.

 

Wat ging er niet goed:

– Een dikke maand geleden bracht ik een weekend door in Antwerpen en ik wilde niet meer naar huis (ondanks dat het hier een fantastische plek is). Dit leek me een niet-te-negeren-signaal. Ik mag dan in een nomadentent wonen, ik ben nog nooit zo sedentair geweest en dat bleek me parten te spelen. Ik bevond mij te vaak op dezelfde 500m2 (thuis of bij de boer) en dat staat haaks op mijn uithuizige aard. Voor het eerst vroeg ik me af of de moeilijkste periode effectief al gepasseerd zou zijn. In de winter genoot ik volop van mijn eigen plek en alle nieuwigheden die dat met zich meebracht. Eind februari had ik het wel gehad met dat binnenzitten en de kou, maar plots was daar de lente en kon ik buiten gaan spelen. Maar nu ben ik zo goed als gesetteld en met de zomer, de extra lange dagen en een hoop festivals en leuke activiteiten in het vooruitzicht, bedenk ik mij dat het ook wel eens leuk is om niet te hoeven nadenken over geld. Begrijp me niet verkeerd, ik zit zeker niet heel de week met die 50 euro in m’n kop, want ik moet zelden iets laten liggen in de winkel en ik ben vrij goed aangepast aan dat bedrag. Maar het zou fijn zijn om, zoals in mijn vorig leven, eens ongelimiteerd op cafe te kunnen gaan of naar een optreden te gaan of eens niet zelf te moeten koken en gewoon iets te laten komen met deliveroo.
– M’n computer crashte, zonder reden. Zo noem ik dat, omdat hij plots niets meer deed.
– Ik reed 2 binnenbanden kapot
– Ik dronk misverstandelijk een halve dag uit een drinkbus gevuld met regenwater
– Het lukt me gewoon niet om voor slechts 1 of 2 drankjes naar een cafe te gaan (en zeker niet als er een zwaar-bier-promo is). Ondertussen weet ik dat en neem ik er vrede mee.
– Kwijt: volle bus zonnecreme, sjaal, velokaartje
– De maximumtemperatuur in mijn huis staat voorlopig op 41 graden (zover ik het heb kunnen zien natuurlijk).

IMG_3347
– Ik stoefte te hard met mijn lekkere aardbeien en hoe ik niet zou delen (ik heb er nl. maar heel weinig). En toen herinnerden de vogels mij aan het ‘fair share’ principe. Zij hebben hun deel ondertussen wel gehad, nu ik weer.

img_3440.jpg

 

Wat ging er wel goed:

– Sinds enkele weken heb ik een job voor 3 dagen/week. Ook bij de boer werk ik af en toe nog, maar nu ben ik alleszins al 3 dagen/week op een ander terrein te vinden en dat doet me deugd. Op mijn nieuw werk kan ik genieten van heel wat voordelen: wifi, muziek zonder koptelefoon, een croque monsieur-machien, een ijskast, een toaster, een microgolf, een hoop toffe collega’s en bruiswater a volonte (en soms ook een chocomelkske of ice tea green). Fantastisch toch!
– Mijn laptop werd gemaakt in garantie. Een dik jaar geleden kocht ik een gerefurbished model en blijkbaar is het stukgaan van de flexkabel een gekend probleem. 3 x oef, want ik heb hem de voorbije maand toch wel gemist.
– Ik plakte 2 binnenbanden
– Er viel weer een supergoedkope gsm rekening in de brievenbus (0.05 euro)
– Ik was zo over m’n verloren sjaal aan’t zeuren dat ik er prompt eentje mocht kiezen uit de collectie van mijn vriendin Veerle. Geleerd uit dit voorval: zeuren helpt.
– Ik deed een mega-zonnecreme-deal in het Kruidvat en kocht een bus met 5 euro korting. En vond daarna uiteraard die verloren bus terug.
– Bij aankomst zonder kaartje aan het velostationnetje liep ik snel terug en ergens halverwege mijn afgelegde weg lag het kaartje op de stoep.
– Het kampeer/logeerseizoen ging vlot van start.

Juist-wakker-selfies (behalve die laatste)

– Mijn vriend Bert kwam op bezoek (mijn vriendin Anke heeft graag dat ik de mensen bij naam noem, zo kan ze beter volgen) en ik kwam tot de vaststelling dat oude vriendschap niet roest, maar af en toe wel moet opgepoetst worden. We hadden heel wat bij te praten – hij woont al een hele tijd in een ver buitenland en dus zien we elkaar niet vaak – maar ik blijf achter met het gevoel dat de meeste verhalen maar half zijn afgemaakt. Of dat aan de combinatie van La Chouffe – rode wijn – Carapils ligt of aan ons enthousiast van-de-hak-op-de-tak-gesprek, laat ik in het midden.
– Mijn moestuin is in volle expansie, echt tof om te volgen. Al heeft de wind van afgelopen week ook wel wat schade aangebracht. Check de timelapse van herfst tot lente en let vooral op de bomen op de achtergrond en de erwten op de voorgrond.
– Met mijn vriendin Karen maakte ik een lekkere portie vlierbloesemsiroop

 

Verder:

– Zeven nog-naar-de-juiste-plek-om-toe-te-slaan-zoekende teken gespot op mijn lijf. De serre is zeker een van de dangerzones. Die zit ook vol slakken trouwens, maar ik ben nog ‘in denial’ zolang ze alleen maar aan de netels vreten. 
–   Zeer blij verrast te zien dat Aldi Essen zijn biogamma heeft uitgebreid. Betaalbaar en lekker.
Tweede laag ‘sap’ aangebracht met behulp van een hoogtewerker —> tof

IMG_2990

– Het besef dat ‘alles’ ‘altijd’ ‘vanzelf’ goed komt, als je maar lang genoeg wacht. Ik was al enkele maanden aan’t sukkelen met een kapotte dop van een drinkbus, toen ik op een event een gratis drinkbus van de Gemeente Kalmthout kreeg. Ja, van zo’n dingen word ik dan blij.
– Het is blijkbaar de periode van het jaar dat de nieuwe bankkaarten opgestuurd worden. Bij mij vielen er alleszins 2 in de bus. Dat was niet bepaald dringend, aangezien ik het voorbije half jaar geen 1 keer gestopt ben bij een bankautomaat en ik zelfs aan’t overwegen ben om van bank te veranderen. Wordt misschien vervolgd.
– Na Asterix & Obelix (hardop lachen) en Piet & Bert (glimlachen), heb ik mij nu op de collectie Suskes & Wiskes (niet voor te lachen) van het ouderlijk huis gestort.
– Een jaar geleden werd ik nog helemaal nostalgisch bij het zien van dat mooie kevertje dat ik sinds mijn jonge tienerjaren niet meer had gezien. Het bleek om een coloradokever te gaan, die verantwoordelijk kan zijn voor een mislukte patattenoogst. Dit jaar heb ik er al 11 tot moes moeten slaan.

img_3271.jpg

– Ik heb een douche! Het wateropvangsysteem is even simpel als dat het er uit ziet. Regen wordt opgevangen in het grote zeil en loopt via een klein gaatje in de ton. Van daaruit kan het via een darm verder lopen naar een communicerend vat in de serre. En zo kan ik, bij genoeg regenval, water in mijn douchezak laten lopen om op te warmen. Het voelt als een enorme luxe: gratis, lauw water dat vanzelf over mij ‘stroomt’.

 

Mijmeringen van een maand geleden:

Omdat ik een hele dag met m’n eigen gedachten niet aan kan, loop ik meestal naar Studio Brussel te luisteren tijdens het werken (mp3-speler met koptelefoon). Maar soms heb ik echt genoeg van de ‘Drakes, Calvin Harris’ en Chance the Rappers’… van deze wereld (vindt eigenlijk iemand, naast de presentatoren van Stubru, dat echt goed?) en haal ik m’n gsm boven. Daar staan welgeteld 7 hele en 5 halve cd’s op. Daar is vooraf niet over nagedacht, maar voor elke mood is er wel een muziekje. Meevaller!

– Als er tegen de tijd gefietst of gewerkt moet worden is ‘Olden’ van 16 Horsepower de ideale soundtrack. Dit is een van m’n favoriete cd’s aller tijden,  s t e e n g o e d.
– Als er gechillt of gedagdroomd moet worden, mogen Agnes Obel, Eddie Vedder (Into the wild) of The Dandy Warhols (Thirteen tales from Urban Bohemia) hun ding komen doen.
– Om de wereld beter te begrijpen: Stef Bos, Het Zesde Metaal, Eddie Vedder
– Als ik mijn kopstem of dansschoenen nog eens wil bovenhalen: The Charlatans (Wonderland)
– Gewoon, vrolijkheid: Jack Johnson
– Nooit verkeerd: Balthazar, ALT-J en 16 Horsepower
– Nooit echt gesnapt waarom dat op mijn gsm beland is: Hozier
– Om eens goed te bleiten (ik wissel af, korte en lange ei/ij want ik weet het niet en de corrector vindt het allebei fout): Perfume Genius

Meestal heb ik geen muziek nodig om te kunnen blijten. Het laatste jaar is het anders, maar als je de voorbije 30 jaren op een willekeurig moment de vraag aan mij zou gesteld hebben: wanneer heb je voor’t laatst gebleten? Dan zal het antwoord nooit ver van ‘2 weken geleden’ gelegen hebben. Maar de voorbije 6 maanden zijn er maar 2 keer wat tranen gevloeid. Dus, ofwel heb ik m’n emoties beter onder controle, ofwel kom ik minder in aanraking met mensen/situaties die mij aan’t bleiten brengen. ’t Zal wat van de twee zijn.

Maar mocht het dus niet duidelijk zijn, ik mis goeie en nieuwe muziek!

 

Financieel:

Week 25:
Supermarkt: 44.31 euro
G&F: 10.75 euro
Frituur: 4.7 euro
–> 59.76 euro

Week 26:
Supermarkt: 29.26 euro
G&F: 8.87 euro
eieren: 1.5 euro
spaarpot: 1.02 euro
–> 40,65 euro

Week 27:
Supermarkt: 16.76 euro
G&F: 11.75 euro
Plakmiddel: 3.5 euro
Frituur: 3.5 euro
Cafe: 7.8 euro
Postzegel, envelop,kopie: 0.99 euro
Spaarpot: 5.7 euro

Week 28:
Supermarkt: 18.01 euro
G&F: 3.95 euro
Wasserette: 3.5 euro
Douchezakken: 16.85 euro
Cafe: 3.30 euro
Doe-het-zelver: 2.89 euro
eitjes: 1.5 euro
Rugzak: -1.28 euro
Spaarpot: -1.23 euro

 

 

Een gedachte over “week 25 – 31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s