week 22: over poezen en muizen

Ik weet niet waarom ik al 3 weken zo’n drama zit te maken over die serre. Vorige zondag was ik er dan eindelijk aan begonnen en op maandag zag het er al meteen heel anders uit. Het is zelfs best fijn: een beetje in de grond ploeteren en instant voldoening krijgen omdat alles zo snel verandert.
Voor het achterste deel (vooraan op de foto) heb ik voorlopig nog geen bestemming en om verwildering tegen te gaan, heb ik dat afgedekt met zeilen en worteldoek. Mijn materiaal ligt nu netjes geordend van voor (achteraan op de foto) en zo heb ik meer dan plek genoeg om groentjes te kweken en een douche te maken.

 

IMG_2716.jpg

 

Niet voor gevoelige lezers:
Op een moment was ik nogal hard aan’t gaan met de steekschup op een flinke stronk (?) netelwortels en ineens lag daar een (ongeschonden) ‘prematuurtje’ tussen het onkruid. Ik dacht aan een molleke, maar nadat ik snel hulp was gaan halen werd duidelijk dat het om een muisje ging en dat er waarschijnlijk nog een hele nest ergens onder de grond zat, al dan niet vergezeld van een angstige moeder. We hebben geprobeerd de muizengang te vinden, maar de moeder hield zich stil en zonder moeder kan zo’n kleintje natuurlijk niks beginnen. Je kan wel raden hoe het is afgelopen. ‘Collateral damage’ noemt de boer zoiets, maar deze boerin moest toch even slikken.

Er is ook wel een soort van happy end: een dag later zag ik op dezelfde plek een muizengangetje. Dat doet me vermoeden dat de moeder nog ergens veilig onder de grond zit met de rest van haar kroost en zoals je ziet kan daar nu niks meer mee gebeuren.

 

 

Na ongeveer 4,5 maand had ik 1000 liter kraanwater verbruikt. Ik zocht op dat dit in Essen zo’n 4 euro kost, maar gaf de eigenaars van de kraan een euro extra omwille van hun goodwill enzo. ’t Is niet veel, maar ze zeggen vaak dat het ‘de geste is die telt’. Awel, ik vind dat ook.

IMG_2722

 

Snel uitgerekend komt het er op neer dat ik meer dan 10x minder water verbruik dan de gemiddelde Belg en dat ik daar best fier op ben.

Mijn GSM rekening was ook een plezier om te ontvangen deze maand. Omdat ik Scarlet aan een nieuwe klant heb geholpen, kreeg ik 8 euro korting (de kost van mijn maandelijks abonnement) en dus kreeg ik een rekening van 0 euro. Wel jammer dat je bij zo’n acties vaak zelf achter de korting moet aangaan. De 8 euro die ik uitspaarde ging in de spaarpot.

 

Schermafbeelding 2017-04-13 om 10.10.53

 

Bij Aveve kocht ik patatten en ajuinen om in de grond te steken. Er zitten ook al ajuin-zaadjes in de grond, maar ik heb gelezen dat dit toch enige tijd kan duren voor er een volwaardige ajuin aan hangt, dus besloot ik ook maar wat plant-ajuintjes te kopen. En binnen +- 100 dagen zou ik dus ook mijn eerste patatten kunnen oogsten.

 

IMG_2757patatten en sluikreclame

 

Ik heb er 5 maanden over gedaan om enig contact te kunnen leggen met de huispoes. Maar dat lag niet aan mij: (wanneer de eigenaars niet in de buurt waren) werd ik meestal straal genegeerd of ze gedroeg zich alsof ze een of ander monster had gezien. Vaak werd ik ook van op een veilige afstand beloerd, maar zodra ik haar zag en vriendelijk gebaarde dat ze gerust wat dichter mocht komen, had ze plots veel dringender zaken te doen. Zaterdag was er echter een doorbraak. We kwamen elkaar tegen in de tuin en ik had als tip gekregen dat ik met haar moest spelen. Ik nam een touwtje en begon wat heen en weer te zwieren en zo heeft zij een kwartiertje gejaagd op mijn touwtje. Een uur later hoorde ik buiten een heel klein miauwtje en wist ik instinctief dat ik deze kans niet mocht laten liggen. Deur open, touwtje buiten en hop, poes binnen. En toen weer buiten. En toen weer binnen. En zo nog een paar keer. Nu, ik begreep haar wel: ’t was allemaal nog pril en het ging ook zo snel. Maar toen ze haar geur verspreidde in mijn tent wist ik dat het goed zat. Twee minuten later was ze mijn dekbed aan het herschikken tot een gezellig poezenbedje. Dat ging dan misschien weer net wat te snel voor mij, maar goed, ik heb mij flexibel opgesteld en we spraken af dat ze nog even mocht blijven liggen, maar dat ze wel in haar eigen bed moest slapen. Die nacht en de volgende nachten werd er af en toe aan m’n doek gekrabd of op de ruit getikt, maar afspraken zijn er om nageleefd te worden en dus hield ik voet bij stuk.

 

IMG_2780

 

Leuk voor in de vakantie: zoek de elvendertig verschillen

IMG_2029

IMG_2726

Als je ze gevonden hebt, mag je op deze link klikken voor een rondleiding buiten 😉

 

Financieel:

G&F: 16,10 euro
Supermarkt: 12,27
Aveve: 3,98 euro
Water: 5 euro
Terraske: 2,60 euro
Spaarpot: 8,85 euro
????: 1,20 euro

(De 10 euro die ik aan de brunch spendeerde, zet ik op volgende week, zo kan ik van m’n spaargeld blijven. Maar ik zal er dan ook pas volgende week over vertellen, zo blijft het overzichtelijk voor iedereen.)

4 gedachtes over “week 22: over poezen en muizen

 1. het is moeilijk om geen fout grapje te maken deze week, maar ik ga me inhouden

  ik ben blij dat je onverwacht gezelschap hebt en dat jullie allebei grenzen hebben overwonnen

  de serre ziet er veelbelovend uit, goed bezig Kaat! 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Het begin van een carriere als crazy cat lady is gemaakt 🙂
  Ik was ooit begonnen met een arm duts van een poes wat eten te geven, nu passeert er hier de meeste dagen een stuk of vijf van die harige parasieten om hun snackske te krijgen…

  Like

 3. Wij hebben ook een kat! Het is heel herkenbaar. Als hij kan, dan wil hij ook naar de kamers, om in de bedden te zitten.
  En ‘m weet dat het niet mag…dus dat maakt het extra aantrekkelijk voor hem.
  Dan gaat ie vaak voor de deur zitten, en soms lukt het om te ontnappen naar de kamer.
  Die éne keer gunnen we hem dan wel…maar meer niet. Hij mag niet op bed slapen.

  Groetjes,
  Steven

  ps: ik heb uw blog gevonden via een artikel in een van de krantjes.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s