week 18

Op 10 maart wist mijn 365-dagen-niet-zagen-kalender dit:

IMG_2517 (1)

Een kleine stap werd een tamelijk grote stap…

Sinds vrijdag ziet mijn nabije omgeving er namelijk heel anders uit. De serre werd dichtgemaakt, het hok van het buitentoilet kreeg vorm en met een zalig lentezonnetje op ons bakkes genoten we van een eerste maaltijd aan mijn gekregen buitentafel. Eerder die week had ik een tippitap gemaakt, een systeem om buiten mijn handen te wassen. Dat deed ik ongeveer zo:

IMG_2519

Klopt, dit is een balzaal, en ja, die vuile deur wordt nog vervangen.

Wat afval is voor de ene, is bruikbaar voor de andere en zo werden tippitap en buitentoilet gemaakt van gekregen of natuurlijke materialen. (Een deel van) de serre krijg ik een jaartje in bruikleen en de plastiek hiervoor was nog voorhanden.

Op de planning voor binnenkort: afwerking buitentoilet met minder provisoir dak en deur/ goot en toilet, opvangbekken voor regenwater en douche in serre, serre inrichten en beplanten, een vliegendeur, een bank van paletten, een ijskast en een moestuin.

Via een radiospot hoorde ik dat er een gratis ticket voor Trainspotting 2 bij Humo zou zitten. Ik overwoog om er eentje te kopen, maar toen belde mijn op-Humo-geabonneerde broer dat hij de film al gezien had en dus een ticket in de aanbieding had. Leuk om nog eens een activiteit te doen waar je normaal relatief veel geld aan kwijt bent. En 20 jaar na datum is Begbie nog steeds gek.

Een auto in Wuustwezel zocht een bestuurder naar Antwerpen en het toeval wou dat ik daar ook moest zijn. Nog meer toeval zorgde ervoor dat een bevriend koppel een weekendje weg was van huis zonder de poes. Nu is het natuurlijk niet zo dat een volwassen poes eens geen weekend alleen kan thuisblijven. Maar een en een maakte toch dat die vrienden mij 2 dagen in hun huis lieten logeren, onder het mom van poespassen. En dat is iets wat mij de laatste maanden is opgevallen, de goeie wil van veel mensen. Misschien omdat ik zelf beter aangeef wat ik nodig heb, maar ik krijg zeker ook spontaan dingen/hulp aangeboden en dat is fijn.

Op zaterdag had ik tijd om nog eens te genieten van de stad. Ik trok naar heel wat 2dehandswinkels voor ‘nieuwe’ broeken. Begin november had ik niet gedacht dat ik daar nood aan zou hebben, ik ben namelijk niet zo modebewust en gaan shoppen vind ik een eerder frustrerend dan plezierig tijdverdrijf. Maar ik moet toegeven dat ik sinds mijn vorig bezoek aan de kringwinkel al veel genot heb gehad van mijn nieuw item. Ik had dus best zin in een namiddagje shoppen. Ik zocht vooral naar broeken, maar na 10 winkels en heel wat broek-uit-broek-aan kwam ik thuis met 2 riempjes. Ik moet er nog wat inkomen, in dat kringwinkelen.

Uiteraard zijn er meer verleidingen in de stad dan hier tussen de velden en soms was het moeilijk om het geld in mijn zak te houden. Zoveel hippe winkels, zoveel lekker eten, zoveel activiteiten die geld kosten,…

Op zondag ging ik muren afschuren en schilderen bij een vriendin.

Financien:

G&F: 7,35 euro
Supermarkt: 15,56 euro
Kopies: 0,5 euro
Doe-het-zelver: 5,03 euro (gaas voor vliegendeur)
Toilet in metropolis: 0,4 euro
Kringwinkel: 1,5 euro
Cafe: 17,8 euro (vorige week + deze week)
Spaarpot: 1,86 euro

 

4 gedachtes over “week 18

  1. Hallo, het is inderdaad zo dat de verleidingen in de stad groter zijn. Iets leuks doen, iets moois kopen, iets lekkers eten of drinken, naar een lezing of concert gaan, een verjaardagscadeau kopen … het kost allemaal geld. Zelfs als ik thuis blijf en iets online wil kopen kost dit ook geld. Een leuk en aangenaam leven kost geld. Spaarzaam leven is wel mogelijk maar toch liefst voor geen te lange periode.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s