week 17

Wie enkel geïnteresseerd is in mijn doen en laten in week 17, scrol 4 alinea’s naar beneden.

Het nieuwe is er af, van zowel het experiment als van de tent. Nooit eerder bracht ik meer tijd met mezelf door dan de voorbije maanden. Alleen met mezelf bedoel ik dan, zonder andere mensen. En hoewel me dat best meevalt, begin ik toch te voelen dat ik gezelschap mis. Niet in de zin van bezoek, want dat komt er genoeg. Ook niet in de zin van sociaal contact, want dat kan je in principe overal hebben zodra je je op straat begeeft. Maar wel in de vorm van een maatje, een lief. Iemand om samen mee te koken, iemand om op te rekenen, iemand om over je dag te vertellen, iemand om af en toe tegen te zeuren,…

Ik zit nu ongeveer 2 jaar zonder lief en de eerste 1,7 jaar had ik daar vrede mee, het hoefde niet echt, om niet te zeggen niet. Af en toe passeerde er wel eens iemand, maar het was altijd ‘te’. Te snel, te ingewikkeld (de situatie), te Italiaans. Op zich ben ik blij dat ik nu weer klaar ben voor een lief (grote stap vooruit), maar de liefde laat zich niet forceren, zelfs niet via Tinder. Ik wacht dus geduldig af. Voor’t eerst ervoer ik toch wat eenzaamheid de voorbije 2 weken, maar ik hoop daar in de lente of de zomer verandering in te brengen ;-).

Het lijkt wel hoe ouder ik word, hoe moeilijker het is om iemand te leren kennen. En niet enkel omdat er minder vissen in de vijver zitten (of hoe zeg je dat?), maar vooral omdat het niet evident is om een gelijkgestemde te vinden. Als puber of jongvolwassene had ik nooit het gevoel dat ik over andere dingen nadacht dan mijn leeftijdgenoten. Maar nu heb ik niet meer het gevoel dat mijn vrienden perse gelijkgestemden zijn. En dat hoeft ook niet altijd en dat is waarschijnlijk normaal. Het is gewoon een feit dat iedereen anders evolueert door invloed van werk / partner / reizen / mensen die je ontmoet /…

Maar daarom was het voor mij bijzonder en deed het deugd om deze week iemand op bezoek te hebben die hetzelfde in het leven staat (ondanks heel verschillende situaties). Omdat dat tegenwoordig maar zo zelden gebeurt. Merci, Joke.

 

In week 17 gebeurde er verder niet al te veel noemenswaardigs:

  • Nooit eerder was ik me zo bewust van de winderigheid van het voorjaar, ondanks de minstens 29 jaren die ik al in Belgie heb doorgebracht.
  • Ik schatte foutief in dat ik op maandag te voet droger bij de winkel zou geraken dan met de fiets. Mijn paraplu en ik stonden compleet voor schut toen de regen eerder horizontaal dan verticaal aangevlogen kwam.
  • Ik leerde witloof eten

 

Financieel:

GSM: 9,98 euro
G&F: 12,02 euro
Supermarkt: 16,1 euro
Kopies: 0,2 euro
Naft: 7 euro
Cafe: 2 euro (de rest staat, naar goede gewoonte, op volgende week)
Ongetwijfeld nuttig gespendeerd, maar niet duidelijk aan wat: 2,65 euro
Spaarpot: 0,05 euro

2 gedachtes over “week 17

  1. Hallo! Hoewel ikzelf nooit een experiment heb uitgevoerd zoals jij dat nu doet, herken ik heel wat van je emoties. Ik vermoed dat deze weg van ‘eenzaamheid’ gekoppeld is aan het verpopping-stadium waar je door moet als eerlijk unieke mens. Het is waar dat je dan niet al te veel soulmates tegenkomt. We leven momenteel in een maatschappij waar velen niet voor deze weg kiezen en dus nooit in dit stadium komen. Ze zijn tevreden met de oppervlakkige ervaringen die ze meemaken. Je eerlijkheid en kwetsbaarheid siert je. Zoek de stilte op in jezelf en je zal zien dat de eenzaamheid verdwijnt en een rijke innerlijke wereld voor je opengaat. Virtuele knuffel van de Bosfee.

    Like

  2. Ik vind het mooi om dit deel van het proces te mogen lezen. Het lijkt of je je walkabout zoals aboriginals doen aan t doen bent, aangewezen op jezelf, soms vluchtend naar contact, soms weer liever op jezelf. Plan trekken met wat er is. Voelen wat bij je past en wat niet. Mooi

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s