week 15

Week 15 begon met een heel schattige foto van de wilde plannen van drie stoere zusjes. De meisjes plannen een week met drie in een tent, met 20 euro. Succes!
(als dat lukt, vervalt mijn experiment natuurlijk wel in het niets)

dochters-lotte

Vorige week ben ik nogal uit m’n pijp moeten komen wat koken betreft. Het leek erop alsof ik deze week helemaal geen zin had om daar tijd of moeite in te steken. Ik denk dat de vol-au-vent van vrijdags daar voor iets tussen zat, die had +-3 uur van mijn tijd opgeslorpt en hoewel dat hij heel lekker was, was dat toch iets teveel van het goede. Deze week stelde ik mij dus tevreden met fastfood: hotdogs (2 dagen), pannenkoeken, croque monsieurs, een simpele rijstschotel en een etentje bij ma en pa. Op zaterdag kwam Evelien eten, die had een 3-gangen-menu gewonnen voor het verzinnen van de naam van mijn huis (de experitent). Tel daar nog het onverwachte bezoek bij van La Buyens en dan weet je dat het een gezellige avond werd.

img_2412

Ondertussen ben ik bijna drie weken ver in m’n alcoholvrije februarimaand. En dat kost mij eigenlijk geen moeite, hoewel er soms wel verleidingen zijn, zoals het optreden vorige week of een Evelien die op bezoek komt (met een fles wijn). Sinds ik hier woon, drink ik sowieso veel minder alcohol. Ik ga nog amper op cafe en zo in m’n eentje zitten drinken is niet echt mijn ding. Ik merkte ook dat de keren dat ik dan wel eens gedronken had, ik heel vreemde dromen had, slecht sliep en ’s morgens brak was. En dan moest ik nog niet eens (te) veel gedronken hebben. Los daarvan
Ik ben trouwens altijd jaloers op mensen die geen natuurlijke remming hebben, die gewoon kei hard kunnen dansen of zingen in de buurt van andere mensen, die hun diepste zielenroerselen kunnen blootleggen, zonder alcohol. Dat punt wil ik ooit ook bereiken.

Deze week gebeurde er verder niet veel bijzonder, behalve dat ik op dinsdag al een halve dag in korte broek heb rondgelopen. Deugd dat dat deed! Met het oog op de lente werden de eerste gezelligheidswerken buiten uitgevoerd.

Die avond keek ik met gemengde gevoelens terug op de warme dag en had ik voor’t eerst een beetje schrik van de lente die in aantocht is. Mijn tent warmt namelijk supersnel op als de zon schijnt. Veel warmer dan 22 graden hoeft het dus voor mij dit jaar niet te worden, anders vrees ik dat het naar een sauna begint te neigen binnen (en nee, ik hou niet van sauna’s).

Daarnaast ben ik begonnen met de voorbereidingen om de serre nieuw leven in te blazen en heb ik op zondag een wandeling gemaakt met ma en pa.

Voor de niet-Antwerpenaren of de mensen die ‘de bladjes’ niet ontvangen, hier en hier de links naar de artikels die deze week in Rondom en de Streekkrant stonden.

Er is wel een foutje ingeslopen: het gaat natuurlijk om 50 euro/week en niet om 50 euro/ maand. Als dat laatste het geval was, dan kon ik evengoed proberen om helemaal zonder geld door het leven te gaan. Want dat is blijkbaar ook haalbaar: Mark Boyle en Heidemarie Schwermer leven een geldloos bestaan en er zijn ongetwijfeld nog veel meer voorbeelden.

Wat ik ook efkens duidelijk wil stellen is dat de titel ‘ontdek je plaats in het leven, ga in een yurt wonen’, geen quote is van mij of geen verzinsel is van de schrijfster van het artikel. Dat was het werk van de eindredactie. Dus, ik wil helemaal niemand opdringen om in een yurt te gaan wonen ;-).

lectuur van de week: gangster anders en zijn vrienden (en een enkele vijand)
serie van de week: gooische vrouwen seizoen 1

 

Financien:

schulden afgelost: 5 euro
bio-supermarkt: 20,06 euro
supermarkt: 15,15 euro
G&F: 5 euro
kopies: 1 euro
spaarpot: 3,79 euro
(Ik plan de komende weken telkens aan het begin van de week 5 euro te sparen, om een buffer te hebben in geval van een onverwachte rekening of een gasfles die plots op is)

 

11 gedachtes over “week 15

 1. Dag Kaat, ik kreeg jouw blog doorgestuurd door een vriendin, die erbij had gezet: “een leefgenoot”. Ik leef al 13 jaar op vier wielen, waarvan de laatste 9 jaar op 8 m², wat héél ruim is voor mij. Mijn budget voor eten is 50 euro per maand, en daar kom ik echt mee toe. Ik ben van nature sober – en nee, ik heb géén alcohol nodig om mijn diepste zielenroerselen te delen! 🙂
  Ik weet niet hoe oud jij bent, misschien de leeftijd van mijn kinderen, maar dat maakt niet uit. 🙂 Als je wilt, kunnen we wel eens afspreken om uit te wisselen. Ik ben geregeld in Brasschaat, waar nog veel familie woont, dat is toch al wat in de buurt, hé. Ik gebruik heel veel het openbaar vervoer van De Lijn, omdat ik niet al te veel met mijn rijhuisje wil rondrijden (te vervuilend en te duur).
  En nu ga ik mijn douche opstellen (altijd buiten, natuurlijk!) in ’t bos, de kachel heeft intussen voor voldoende lekker warm water gezorgd… zalig…
  Lieve groet van Marieke “Zwervende Eik” Van Coppenolle

  Liked by 1 persoon

 2. Ik zie nergens de kostprijs van uw internet- of telefoonabonnement staan dat u normaal gezien toch nodig hebt om uw website/blog te beheren. Geeft u ook geld uit aan kledij of legt u daarvoor een spaarpotje aan ? U betaalt waarschijnlijk ook geen onroerende voorheffing en provincietaks voor uw yurt. Dit enkel om duidelijk te maken dat “50 euro per week” een illusie is als je alles op lange termijn bekijkt… Maar ik vind het wel een origineel initiatief.

  Like

  1. ik moet voor mijn internet- en telefoonabonnement, onroerende voorheffing en provincietaks samen al wekelijks 30 euro opzij leggen. 50 euro per week kan voor een tijdje, maar zeker niet op lange termijn … ik heb bewondering voor mensen die dit wel kunnen, moet heel moeilijk zijn

   Like

 3. 50 euro per week , dat is wel leven in grote luxe he
  Als ik lees wat eten dat gij elke week hebt !! Geen alcohol is natuurlijk het beging van sober leven !

  Like

 4. Hallo Kaat
  Als je 50 euro bedoeld om wekelijks te eten?
  Wel ik moet het al gans mijn leven lang doen, dat is voor mij de normale gang van zaken.
  Binnen een jaar ga ik op pensioen en moet ik met 1140 euro rond komen , ik betaal 500 euro huur, reken dan maar zelf uit wat ik kan/mag uitgeven.
  Ik heb altijd schrik om ziek te worden of een tegenslag te hebben bv. de wasmachine stuk of zo dan moet ik héél erg improviseren, ook als er een extra rekening komt, een afrekening van water of gas/ elektriciteit.
  En zo weet je ook eens hoe het is om iedere keer bang af te wachten of je zal rondkomen op het eind van de maand.
  Het is niet zo gezond voor jouw gemoedstoestand om te rekenen…..rekenen en nog eens rekenen….tot in uwe slaap toe en heel veel piekeren, je zou er ziek van worden.
  Veel sterkte.

  Like

 5. Mégatof initiatief. Trek je niets aan van negatieve commentaren, we moeten een beetje meer doen wat ons gevoel ons ingeeft en wat minder wat de maatschappij ons voorschotelt.
  Keep going !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s