week 13

52 weken/2 = 26 weken,  26 weken/2 = 13 weken. Ik zit knal op 1/4 van mijn experimentjaar en mag dus zeggen dat 25% van het experiment reeds geslaagd is.

Natuurlijk heb ik 1 groot voordeel ten opzichte van de rest van de wereld. Ik heb een papa die al 25 jaar in den bouw werkt en dus heel wat handige materialen te leen heeft. Ook houdt hij graag dingen bij die misschien ooit nog van belang kunnen zijn. Mijn mama daarentegen wil van al die rommel af en dus komt er geregeld wat materiaal naar mij dat anders naar het containerpak zou gaan (hout, een kapot zeil, een restje fix-all,…). Goei teamwerk van die twee!

Wat nog meer handig is aan die ouders van mij is dat ik al eens iets kan vragen, zonder dat ik perse iets in ruil moet doen. Of dat ik schaamteloos de snoepkas kan plunderen wanneer ik thuis ben. Of dat, net wanneer ik op het punt sta terug te fietsen, mijn moeder op fluistertoon tegen mijn vader zegt: “of doede gij ze gauw weg? ’t is zo kou” en dat mijn vader dan gespeeld geërgerd kijkt, maar tegelijkertijd weet dat hij geen verweer heeft omdat hij toch niet echt iets aan’t doen is en hij het eigenlijk ook wel leuk vindt om dochterlief naar huis te brengen. En wanneer we bijna aan de auto zijn, staat moeder in het deurgat nog te zwaaien met een portie soep uit den diepvries.

Maar, al die dingen doen ze ook zonder 50 euro experiment. De voorbije 13 weken heb ik dus (onder andere) geleerd dat ik mijn moeder af en toe mijn moeder moet laten zijn.

De voorbije week heeft mij ook doen beseffen dat ik dik genoeg heb van mijn winterslaap. Tegenwoordig word ik rond 7u wakker en mijn natuur zegt dan: komaan, opstaan, actie! Maar mijn verstand zegt: ’t is nog donker en ’t is koud, dus blijft nog maar efkens liggen. Ik luister dan naar mijn verstand, omdat er niet veel te doen valt zonder licht. De afgelopen 2 a 3 weken (ik ben de tel kwijt) heeft het ook zo goed als altijd gevroren en dus viel er buiten niet echt iets te doen. Ik wil kei hard beginnen aan mijn moestuin, buiten een sanitaire blok bouwen, de serre opmaken, in de zon gaan zitten met een boek, mojito’s maken, rondfietsen in t-shirt en korte broek,… ik dwaal af.

Ik ben nog steeds niet eenzaam, maar eerder een beetje verveeld ofzo? Avondlijk bezoek is zeldzaam omdat er overdag veel meer te zien is en dus zijn mijn avonden redelijk eentonig: lezen en af en toe film kijken.
Met andere woorden, ik ben helemaal klaar voor de lente. Tijdens de 2de helft van de week konden we al een eerste glimp opvangen van dat nieuwe seizoen. Smaakt naar veel meer.

Maar hoe zag week 13 er dan uit?

 • een aantal klusjes gedaan die al even op m’n lijstje stonden: m’n kachelplaat herstellen, een schuif lijmen die half uit elkaar hing (hong?) en nog wat prullen. img_2295
 • gaan koken voor de man (en zijn vriendin) die vorige week zo lief was zijn camionette aan mij uit te lenen
 • yoga
 • begonnen met het netel- en onkruidvrij maken van de serre. Vooral die netels gaan mij nog veel zweet en misschien wel tranen kosten. Die hebben echt een gigantisch netwerk onder de grond. Iemand een tip om dit efficient en ecologisch op te lossen? Of gewoon zoals ik het doe, wruuten en trekken?

P1010232.jpg

De netels zijn al kortgeknipt, dus die zie je niet op de foto. Wel de omvang van de serre.
 • een inschrijving bij Tournee Minerale. Ik ga dus voor een alcoholvrije februarimaand.
 • boekje gelezen (de GVR), filmpje gezien (Michael Clayton)
 • 5 knappe vrouwen op mijn bed

img_2304-1

 • gaan klieven bij de Jan in ruil voor materiaal voor m’n buitendouche etc.
 • geslaagde brunch met vriendinnen, het eten was al op voor we aan de foto’s begonnen.

img_2322

Financien:

Yoga: 2,5 euro
Groenten en fruit: 1,77 euro
Supermarkt: 28,07 euro
Honing van lokale imker: 5 euro
Cafe: 14 euro

Geleend: 5 euro

(er klopt iets niet helemaal met de boekhouding deze week, maar ik geraak er zelf niet wijs uit)

3 gedachtes over “week 13

 1. Wij fietsen met ons gezin een jaar door Europa, en we slapen in een tent. Ik herken het heel hard olbte verlangen naar de langere dagen en licht. De avonden brengen we ook dikwijls al lezend in de tent door, maar we verlangen er zo naar om nog eens wat langer buiten te kunnen zitten (en wat warmer te hebben ’s avonds (zelfs in spanje zijn de avonden koud)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s