week 11

Baby’s kosten geld, ook als je ze niet zelf koopt.

Een heel deel van mijn vriendinnen is al meermaals moeder geworden en telkens schenkt de rest van de kliek een geldbedrag aan de nieuwe telg. Een dikke maand geleden verwelkomden Britt en Koen een 2de dochter en dus begon ik na te denken over een creatieve, nuttige kado. Het werd kraamkost (woord van het jaar in 2015). Madame Zsazsa bracht mij op het idee om de ouders te verblijden met een gezonde maaltijd en Jeroen Meus zorgde voor het recept. De pompoen mocht wat mij betreft iets gaarder, maar het gezin in kwestie houdt wel van ‘nen beet’. Oef!
In mijn voordeel: zover ik weet belooft 2017 een babyluw jaar te worden.

IMG_2201.jpg

Deze kado kostte mij 9 euro, wat eigen ingrediënten en een paar uur werk. Alles samen ietsje goedkoper dan het bedrag dat normaal gedoneerd wordt. Ik deed inkopen bij 4 verschillende supermarkten in een volgorde waar niet goed over nagedacht was. Maar dat doet niet terzake, want kijk:

img_2217

Wist je trouwens dat je in Wuustwezel enkel bij Delhaize zwarte olijven kan kopen? En ook dat ze door 2/3 van de volwassenen niet lekker werden bevonden (zacht uitgedrukt)?

Mijn gsm-rekening van de voorbije maand kwam duurder uit dan de verwachte 8 euro. Na ontleding bleek dat de SMS naar Stubru mij 1,75 euro heeft gekost en dat ik blijkbaar 6 berichten naar mensen in het buitenland heb gestuurd. Dus, aan iedereen die in 2017 op reis gaat: Goede reis, veel plezier en veilig terug thuis! Verder werden er nog 75 cent telecomkosten gerekend. Daar moet ik snel eens naar informeren waar die vandaan komen. De rekening betaal ik pas volgende week!

Geluidsfragment van Stubru, hier te beluisteren (en te bekijken)

img_2196

– En nu ga ik 3 alineakes zagen over de kleine ongemakken van een 50 euro project en wonen in een yurt, je bent gewaarschuwd –

Wat me soms tegenzit is dat ik elke dag moet vegen omdat er altijd zand, zaagsel en houtafval op de vloer ligt. En zelfs dan is het nog niet superproper. En dat ik niet tegen iedereen durf zeggen dat ze hun schoenen moeten uitdoen. En dat het kraantje waar ik m’n water haal, bevriest. En ook de ontspanner van mijn gasfles die buiten staat, dus op de dagen dat ik het meeste nood heb aan een ochtendthee, kan dat niet. Tegen de middag kan ik dan meestal wel koken, maar dan heb ik geen zin meer in thee. En dat mijn muziekspeler het af en toe laat afweten. Toegegeven, ik heb er wat water over gegooid. Dus nu doet de luidspreker het soms niet en dan is het wel heel stil hier. En dat er schimmel op mijne zelfgemaakte choco staat! En dat ik van de week voor de eerste keer een briket op de stoof heb gegooid om hem ’s nachts aan te houden, maar dat die gewoon helemaal uit en koud was ’s ochtends, dus moet ik er meer dan ene op gooien, maar dat vind ik afzetterij.

Maar mijn allergrootste irritaties hebben te maken met (mijn) fietsen. ’t is koud, dus moet ik mij goed aankleden wanneer ik op de fiets kruip. Meestal heb ik een zware rugzak op want ik probeer veel dingen te combineren als ik ergens naartoe rij (internet, granola maken, geleende boeken/dvd’s teruggeven,…). Dus, wanneer ik na een half uur fietsen op mijn bestemming aankom, ben ik nat van’t zweet. Meestal is mijn broek ook nat en vuil, want ik heb gene spatlap en om een of andere reden denkt mijn zadel dat het een spons is. En dan ben ik bang dat mensen mij een stinkende yurtbewoner gaan vinden. En om een natte broek te vermijden, doe ik dan een regenbroek aan van de post uit de tijd dat ik nog postbode was. En botten, omdat botinnen te koud zijn. En dan ben ik bang dat mensen mij een idioot gaan vinden.

Dus, om mijn leven gemakkelijker te maken, kreeg ik van iemand een oude fiets en van iemand anders een fietszak. Maar die fiets had ook geen spatlappen (vond ik raar – welke niet-koersfiets heeft er nu geen spatlappen?). En dus moest ik eerst op zoek naar spatlappen en dan naar iemand die die kon bevestigen. En toen dat was gebeurd, bleek dat de fietszak die ik heb gekregen, fucking niet past op die fiets. En ook niet op mijne koersfiets natuurlijk. Dus blijf ik maar rondfietsen met een zware rugzak. En ’t is soms glad, met dunne bandjes. Want die andere fiets vertrouw ik niet helemaal, want het achterwiel stond al paraplu na de eerste rit. En toen was ik het beu en heb ik een spatlap gekocht, voor ‘maar’ 12,99 euro, voor de koersfiets. ‘Kunt ge niet voor sukkelen’ zei de verkoper en dat deed ik dan ook niet, ook al staat hij een beetje scheef (zucht).

Wat nog deze week:

 • 2 maanden nadat ik de stok ophing, hangen nu ook de gordijnen en ze doen hun job. Samen met het doek dat ik over m’n koepel trok (voor stormweer vorige week), houden ze de warmte goed binnen. Toen ik dinsdagavond toch wat mottig werd, wees mijn thermometer 27 graden aan. Afkoeling was gelukkig niet ver te zoeken.
 • teruggevonden: een lensdop, ergens onder een berg bladeren (van bomen)
 • We sloten een dag werken af met een pak friet (eerste in 11 weken) en vierden dat er al 1 maand winter voorbij is met een film, in de zetel (!), onder een dons, met een rum-sprite in de hand. Heerlijk comfortabel!
 • een wc-rol (heenrit) en Dag Allemaal (terugrit) gevonden in de trein. 2 kansen die ik niet kon laten liggen.
 • beslist dat m’n huis ‘de experitent’ zal gaan heten. Proficiat Evelien Jansen, je hebt een etentje gewonnen.
 • veel films gekeken: Arizona Dream (met de piepjonge Johnny Depp), You’ve got mail (zalig), Frozen (mag iets minder in gezongen worden) en Dead Man Walking

 

Financien:

 • spatlap: 12,99 euro
 • etentje: 9 euro
 • groenten en fruit: 9,25 euro
 • supermarkt: 11,35 euro
 • verf om naambordjes te schilderen: 7 euro

img_2242

7 gedachtes over “week 11

 1. kunt ge die gasfles niet wat isoleren? bij ons (niet in ne yurt maar een huis) staat de gasfles buiten en hebben we daar een houten kastje rond gemaakt en in de winter doen we daar nog een oud dekbed bij in voor isolatie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s