week 9

2017 begon supergoed met de vondst van 1,18 euro op nieuwjaarsdag!

thumb_img_2061_1024

Ook heel fijn was dat ik een nieuw jaar nog nooit zo fris heb ingezet. De bestie ging het minder goed af, die bleef ziek in bed liggen (niet alcohol-gerelateerd ziek) terwijl ik met m’n ouders een kort en ijzig koud wandelingetje maakte.

De volgende dag was zij er gelukkig bovenop ;-)!

thumb_img_2086_1024

December was behoorlijk duur, maar gelukkig kon ik in week 9 tot halverwege donderdag verder met overschotten en restjes van de eindejaarsfeesten. Het beloofde dus een goedkope week te worden en zeker omdat ik enkele dagen gehousesit heb en daar gebruik kon maken van alle faciliteiten dat een modern huis te bieden heeft: wasmachine, bad, douche, internet, oven, vloerverwarming… Het voelde als een wellness-center. Den TV opzetten is me niet gelukt, na 2 maanden ben ik het al verleerd 😉

Ik maakte er een voorraadje granola als ontbijt en voor de eerste keer ook choco. In mijn goede-voornemens-filmpje was te lezen dat ik dit jaar ga proberen geen producten met palmolie meer te kopen. In de supermarkt-choco zit dat sowieso, dus probeerde ik een recept met volgende ingrediënten: verse dadels, paranoten, water, cacaopoeder en kokosolie. Zeer geslaagd al komt de kokos iets te hard tot uiting en lijkt het alsof ik bounties op mijn boterhammen smeer. Niet perse verkeerd.

thumb_img_2169_1024

 

 

 

 

 

 

In het begin van de week kreeg ik bezoek van een paar vrienden, waaronder ook een cameraman. Alsof hij wist dat ik een duwtje in de rug en wat tips nodig had om mijn documentaire-idee nieuw leven in te blazen. Ik heb er ondertussen terug wat meer vertrouwen in en ik hoop dit jaar wat meer filmpjes online te zetten, al zal dat niet op deze site zijn. WordPress vraagt extra centjes om filmpjes te kunnen uploaden. Ik moet nog eens even bekijken wat me dat juist zou kosten, maar om te beginnen zal ik m’n filmpjes vooral posten op de Facebookpagina ‘het 50 euro experiment’.

thumb_gopr3176_1024

zo’n foto neem ik elke dag om er dan uiteindelijk een time-lapse van te maken

 

Er stond ook een babysit-job op de planning, maar die werd last-minute gecanceld. Ik besloot om toch naar Antwerpen af te reizen en een gezellig avondje ‘wat als’ te gaan kijken bij dezelfde vriendin die me geboekt had als babysit. Ik was helaas m’n lijnkaart vergeten en een nieuwe kopen komt op lange termijn goedkoper uit dan een gsm-ticketje. Ik had nog ongeveer 18 euro in m’n portefeuille zitten en na het kopen van de lijnkaart nog 4. Toch niet zo’n goedkope week dus.

Die nacht was de eerste sneeuw gevallen en ik was een beetje bang hoe ik m’n huisje zou aantreffen. Bij aankomst was het binnen 2 graden, maar na 3 uur stoken haalde ik vlotjes 24 graden. En op mijn dak/doek lag een pak ijzel, maar verder was alles normaal. Oef!

thumb_umsp1770_1024

Op zondag zat ik 2 x 40 minuten op de fiets om m’n vergeten handschoenen te gaan halen. Ondertussen luisterde ik naar StuBru en daar ging het over sportieve goede voornemens. Ik zag een kans om wat reclame te maken voor mijn experiment dus stuurde een bericht en gaf er een sportieve draai aan. Tien minuten later belde Stijn Vlaeminck en gaf hij mij een paar minuutjes airtime om over mijn experiment en sportieve voornemens te vertellen (fietsen, hout sjouwen, moestuinieren,…). De 1,75 euro die het bericht mij kostte, heeft mij welgeteld 1 nieuwe volger opgeleverd :-D. Maar ik heb toch eens goed gelachen met Stijn (en hij met mij). Binnenkort zet ik een geluidsfragment online.

Bekijk hier een rondleiding in mijn yurt

 

Financien:
lijnkaart: 14 euro
bib: 1,5 euro
supermarkt: 34,5 euro

Een gedachte over “week 9

  1. Nieuwe week, nieuw verslag… Altijd tof om te lezen. En fak dat het je zo goed afgaat.
    (mijn goed voornemen voor 2017: het woord ‘fak’ terugbrengen)

    Kan je geen youtube-kanaal aanmaken om je filmpjes op te zetten? Dan kunnen wij facebookloze sukkelaars ook genieten van je avonturen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s