week 8

Week 8 begon met een mooie winterwandeling in Wuustwezel met 2 vriendinnetjes uit de Kempen.

thumb_img_1996_1024

Terug in de yurt gooiden we onze overschotten van de voorbije dagen samen en toverden deze 2 geweldige koks een heerlijk maal op tafel. Daarna met 3 in bed voor de langverwachte vertoning van ‘Wild’. Toen we elkaar bijna een jaar geleden (opnieuw) leerden kennen in Colombia hadden we alle drie het boek gelezen en spraken we af de film een keer samen te zien. En nu was het dan eindelijk zo ver. Goeie film, maar het boek is misschien toch net ietsje beter.

Greet leerde mij nog vuur maken. Ik wist vrij zeker dat ik het al kon, maar blijkbaar deed ik het fout (?). Na een tijdje begreep ik wat ze bedoelde: op haar manier warmt de tent sneller op en is het vuur veel intenser. Maar… ik krijg daar koppijn van ;-). Ik doe dus voorlopig lekker verder op mijn eigen manier.

Op dinsdag kwamen Anke & Bryan even langs met 2 grote zakken zaagsel voor ze naar Antwerpen en Engeland vertrokken.

Op woensdag werkte ik en mocht ik ’s avonds naar een kerstfeestje met enkele schoolvriendinnen. Ook hier deden we aan weggeefkado’s, maar ik had jammer genoeg niks meer om weg te geven. (tenzij een zak vervallen rijst of een noveenkaars, maar dat achtte ik niet de beste kado’s). Ik had er wel vrede mee dat ik niet mee deed met de kadootjes, maar de lieve gastvrouw niet. Zij had dus iets voorzien dat ik mocht weggeven en zo kreeg ik wat boeken in de plaats, nooit verkeerd. Den overschot ging ook mee in mijn rugzak, mijn handschoenen bleven daar (pfff).

Op donderdag deed ik niet veel noemenswaardig (winkelen, bib, fotograferen van winterse tafereeltjes…)

 

Op vrijdag kwamen er 2 tantes op bezoek en ook zij waren enthousiast over mijn nieuwe woonst. We dronken thee en aten chocola.

Oudjaar:

 • de tijdloze (elk jaar hetzelfde, elk jaar goed)
 • 50% van de genodigden was me onbekend (maar reuze meegevallen)
 • bbq en kampvuur
 • rustig en gezellig
 • geen vuurwerk gezien wegens dichte mist, wel gehoord
 • spelletjes
 • relatief vroeg in bed

Nieuwjaar:

 • 25% van de genodigden bleef ziek in bed liggen
 • de overige 75% at de soep van vorige avond als ontbijt
 • 50% van de genodigden brak hun tent af en vertrok
 • mijn tent bleef staan
 • kort, koud wandelingetje met ma en pa

 

Aan allen een heel fijn 2017!
Voor mijn goede voornemens kijk op facebook

 

 

 

 

Een gedachte over “week 8

 1. Hey Kaat, nog eens even de laatste weken van jouw blog gelezen, perfecte ontspanning tijdens het studeren ;)! Jouw verhalen zijn altijd leuk en inspirerend om te lezen. Een nieuw jaar, een nieuwe start en nieuwe voornemens. Alvast een originele manier om ze voor jezelf op te schrijven, hopelijk weet je ze allemaal waar te maken. Sowieso tot binnenkort!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s