week 7

Week 7 begon met een autoritje naar Nederland (10km) voor zo’n 30 gratis paletten. Samen met ons vader heb ik daar aanmaakhout van gemaakt. Dat zal mij al een heel eind de winter doorhelpen.

thumb_img_1943_1024

Heel de dag in de nabijheid van een zaag doorgebracht, maar het ging pas mis tijdens het doorsnijden van een ajuin voor de spaghetti. 2 flinke snedes in 2 vingers. Toch maar snel naar de vrouw des huizes gelopen voor wat moederlijke verzorging. Ik heb het gewoon bij soep gehouden die avond.

Het werd ook hoog tijd om wat kerstsfeer te brengen in de yurt. Plan A was om hier in het dorp naar de kerstbeurs te gaan en wat ‘speciale” kerstballen te kopen, maar aangezien december al duur genoeg is zonder speciallekes, ben ik daar van afgestapt. Plan B bood zich aan toen een vriendin die op bezoek kwam, vroeg of ze wat kerstballen die zij niet gebruikt, moest meepakken voor mij. Zo fijn dat er mensen zijn die meedenken 😉

 

Op vrijdag deden we een alternatief kerstfeestje met de vriendinnen uit Antwerpen. Dit jaar geen gekochte kado’s, wel weggeefkado’s. Je geeft dus iets weg dat je al hebt, maar niet gebruikt. Of in mijn geval, iets dat je al gelezen hebt. We zullen het erop houden dat de meeste deelnemers content waren met hun kado.

thumb_img_2033_1024

mix van gekregen echte en weggeefkado’s

Kerstavond vierde ik rustig thuis met een filmpje, een chouffeke en een zakje chips!
Op Kerstdag werd ik uitgenodigd bij mijn ouders voor veel te veel lekker eten en familiale gezelligheid.

 

Er werd ook een wedstrijd gelanceerd op Facebook om de grappigste of best klinkende naam voor mijn huis te verzinnen. Er kwamen vele goeie voorstellen binnen en ik ben nog steeds in beraad over hoe m’n tent zal gaan heten.

Enkele kandidaat-winnaars:

  • de experitent
  • de 5000 cent tent
  • in de ronde tent (waar het niet vierkant loopt)
  • bij kaat
  • huisje weltevree
  • yUrTOPIA (geld is niet al wat telt hier op dat veld)
  • con-tent
  • de wiglo (wonen in goedkope leefomstandigheden)

Ik heb nog eens nagedacht over die extra batterij om aan te sluiten op mijn zonnepaneel en heb beslist dat dat niet nodig is. Okee, het is hier soms donker en stil, maar als de zon dan weer eens schijnt, geniet ik des te harder van mijn gezellig lampje. Een 2de reden om die batterij niet te kopen, is dat tegen dat ik het geld bijeengespaard heb, het waarschijnlijk zomer is en het dan niet meer nodig is. Reden 3, als je ‘back-to-basics’ wil gaan, moet je het soms maar met wat minder luxe kunnen stellen.

Een beter plan is om een LED-lamp te kopen die minder verbruikt dan het lampje dat nu brandt.

Ergens rond Kerst kreeg ik een ALL IN in Engeland (!) aangeboden door een bevriend koppel dat daar woont en hun huis aan’t verbouwen is. De 25ste na het feest moest dat nog even besproken worden in onze oude stamkroeg. De 50 euro van week 8 werd al boven gehaald, The Neverending Story werd gedraaid en er werden nogal wat selfies genomen. Uiteindelijk heb ik voor meer geld gedronken dan de 6 euro die ik zelf heb uitgegeven. ‘Nee’ zeggen is niet altijd genoeg zo blijkt. Nu ja, ik heb een hele fijne avond gehad. Bedankt aan de aanwezigen!

thumb_img_2116_1024

 

Financien:
GSM: 8,29 euro
Rekening labo: 18,88 euro
Etentje vriendinnen:  nog onbekend
Supermarkt: 7,59 euro
Groenten: 3,80 euro + 5,40 euro
Kerstroos: 2,99 euro
Plakkers: 2,06 euro
Spaarpot: 1 euro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s