Week 6

Over de financiën van week 6 kan ik heel kort zijn:

  • 37 euro ging op aan de verlenging van mijn lidmaatschap van VELO Antwerpen
  • 13 euro en een deel van mijn spaarpot werd gespendeerd aan eten en ne warme choco met slagroom (op locatie).
  • 6 euro uit mijn spaarpot werd opgedronken in Kasterlee

(blijft er nog 1 euro over in de spaarpot)

Ik besloot voor de korte pijn te gaan en de 37 euro niet te verdelen over verschillende weken. Bovendien kreeg ik vorige week nog 2 rekeningen van dokterskosten die voor begin januari betaald moeten worden. Ik dacht slim te zijn en net voor het begin van het experiment nog langs de dokter te gaan om bloed te laten trekken en nog wat andere dingen te laten checken. Ik dacht dat daarmee de kous af was, maar de rekeningen van het labo komen blijkbaar pas 5 weken later 😉

De laatste weken van 2016 wordt het dus opletten met de centjes.

thumb_IMG_1919_1024.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik krijg geregeld de vraag of de ziekenkas ook ingegrepen is in de 50 euro/week. Ja, ik zit bij HZIV en betaal hiervoor helemaal niets en krijg ook telkens een deel van mijn dokterskosten teruggestort. CM en andere zijn ledenorganisaties en daarvoor betaal je dus ook lidmaatschap. In ruil krijgen leden allerlei voordelen die ik niet krijg bij HZIV, maar (voorlopig) ook niet nodig heb.

De jaarlijkse bijdrage aan de Vlaamse zorgkas (50 euro) moet ik uiteraard wel betalen. Dit bedrag moet ik voor eind april bij elkaar gespaard hebben.

Nu we’t toch over verzekeringen en dergelijke hebben… Een brandverzekering kan ik niet afsluiten voor een tent. Goedkoop is het wel, nu alleen opletten dat het ding niet afbrandt. Een familiale verzekering heb ik wel, dat zal zo’n 63 euro zijn, te betalen in augustus. Voorlopig nog ver van mijn bed.

Terug naar week 6.

Ik begon met de opmaak van mijn allereerste moestuinplan ever. Met de hulp van de geweldige Madame Zsa Zsa en haar boek met toepasselijke titel ‘De Moestuin’.

thumb_img_1968_1024

Ik ging supporteren voor enkele gekken die 45 km gingen lopen en 105 km gingen mountainbiken en dat binnen de 8 uur. De ‘Hel van Kasterlee’ noemen ze dat. Zot zijn doet toch wel wat zeer.

Een volle maan die mijn nachtrust kwam verstoren

thumb_img_1935_1024

Verder ben ik zowat in winterslaap aan’t gaan. In’t begin vond ik dat ik toch tot 22u moest wakker blijven, maar dat gevoel is helemaal weg nu. Als ik om 20u30 zin heb om te gaan slapen, vecht ik niet meer tegen de slaap. Opstaan voor 8u30 heeft voorlopig niet veel zin in een donkere tent. Maar toch begin ik stilaan uit te kijken naar wat meer daglicht. Ik wacht dus vol ongeduld op 21 december.

‘Het geheim van mijn man’ en ‘ het meisje in de trein’ (titels zeggen niet alles) hebben mij een paar avonden goed bezig gehouden.

 

Jammer deze week, mijn mozaiekske begint het te begeven onder de hitte en mijn gewicht.

thumb_img_1964_1024

Ook kwijt ondertussen:

  • 1 lepel
  • bewaardoosje met couscous-maaltijd 😦
  • 2 kg 🙂

 

Nog even dit:

Het is absoluut niet mijn bedoeling om met dit experiment mensen voor de borst te stoten. Ik weet dat er mensen zijn die hun hele leven elke cent moeten omdraaien voor hij uitgegeven kan worden en het laatste dat ik wil is deze mensen bewijzen dat het helemaal niet moeilijk is om met weinig geld rond te komen. (want dat is het soms wel)

Voor deze mensen is het niet zo’n luchtig experiment en zij hebben niet de mogelijkheid uit hun situatie te stappen op het moment dat er zich iets ernstigs voordoet. Voor mij is en blijft het een experiment, en dat kan uiteraard mislukken. Ik heb ook de geruststelling dat er geld op mijn spaarrekening staat en dat maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Maarrrrr, ik ben, net zoals de rest van de wereld, niet verantwoordelijk voor de plaats of de situatie waarin ik geboren werd. Ik heb het geluk gehad op deze plek ter wereld geboren te worden, in een situatie waarin ik nooit iets te kort gekomen ben.

Dat wil niet zeggen dat ik niet mag proberen een andere levenswijze aan te nemen dan deze waarin ik ben opgegroeid.

Het gaat er bij mij trouwens niet om zo goedkoop mogelijk te leven, maar een dieet van 50 euro/week zet mij aan het denken om op creatievere manieren aan mijn gerief te komen, over wat ik echt nodig heb en om meer met de natuur te leven in plaats van er tegen.

Dat was het.

Tot volgende week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s