week 4

In week 4 ben ik echt van start gegaan met ‘helpen in ruil voor diensten’ en het was al meteen raak.

  • Op dinsdag ben ik gaan isoleren bij/met een vriendin in ruil voor een wasje, een lekker middagmaal, een zalige douche, een banaan, een mandarijn, wat staaltjes wasmiddel en 4 allumeurs van de zeeman. (de mijn waren op en redelijk essentieel deze tijd van het jaar)
  • Op donderdag ben ik gaan babysitten in ruil voor onbeperkt wifi-en, een versgebakken brood, een wasje en ontbijt
  • Zaterdagnamiddag ben ik bladeren gaan ruimen in ruil voor een warm bad, een heerlijk maal, zelfgemaakte energierepen en avondlijke gezelligheid!

Voorlopig vind ik dit een prima tijdverdrijf. Ik maak me nuttig, heb sociaal contact, krijg leuke dingen in de plaats en de mensen zijn content dat ze eens weg kunnen of hulp krijgen bij een (lastige) job. Dit zal voornamelijk een winter-bezigheid zijn aangezien ik vanaf de lente zicht heb op een echte job en ook wat meer tijd zal moeten steken in m’n moestuin, buitendouche, buitentoilet,…

Door deze ruilhandel heb ik een stuk minder geld opgedaan. Op woensdagavond had ik nog 35 euro, wat veel is, zeker in vergelijking met week 3, toen had ik nog 6 euro.

Ik heb maar liefst 6 euro gespaard en 2 euro in m’n rugzak verstopt voor onvoorziene omstandigheden. Daarnaast heb ik 10 euro schulden afgelost, een paar nuttige dingen gekocht (kruik, afwasborstel, briketten om m’n vuur ’s nachts aan te houden, een reserve-tandenborstel, een stok om een gordijn aan te hangen,…) en films gehuurd in de bib. Aan den andere kant ben ik wel m’n lijnkaart met 7 euro krediet, m’n buff en een koplamp kwijtgespeeld (excuses Sino/Anouk). Als ik het zelfs dit jaar niet leer, geef ik alle hoop op dat ‘beter op m’n spullen passen’ bij m’n nieuwe levensstijl kan horen.

Meest gestelde vraag deze week:  ‘Heb je geen kou?’

Alleen ’s morgens. Dan is het rond de 5 graden in huis, maar in bed nog aangenaam warm. Het vraagt dus wat meer moed om er uit te komen. Elke ochtend roepen er wel een paar dringende zaken die, liefst voor het ontbijt, moeten gebeuren. Dat is de motivator om toch de stap te zetten. Want met ontbijten, wacht ik liever niet te lang. Tegen dat het dan zover is, is de temperatuur ook iets aangenamer om stil aan tafel te gaan zitten.

Minder leuk deze week:

Zaterdagavond met veel pijn in de nek en schouders in bed gekropen en zondagochtend met nog meer pijn opgestaan (keel, oren, rug). Beetje ziekjes dus. Een beetje later kwam Tante Rosa nog langs en was het feest compleet. Ik heb dan lekker een hele dag genikst en wat bezoek ontvangen en tegen de avond voelde ik mij al wat beter.

Klein, gratis geluk:

  • Heer-lijke zonsondergangen
  • Vanuit m’n bed naar de sterren kijken
  • Vogeltjes die komen smullen van mijn oud brood

p1010014

3 gedachtes over “week 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s