week 2

wees niet bang
je mag opnieuw beginnen
vastberaden, doelgericht
of aarzelend op de tast

houd je aan de regels
volg je eigen zinnen
laat die hand maar los
of pak er juist een vast

– Freek de Jonghe – luister hier

 

Het voordeel van week 2 was dat ik in week 1 geleerd had dat het kan, rondkomen met 50 euro. Ik had er toch wat schrik van, aangezien ik omsingeld ben door 3 Spars en omdat die toch niet meteen bekend staat als goedkope supermarkt. Ook, omdat er achter het bedrag van 50 euro geen ingewikkelde berekeningen zitten en dus wist ik helemaal niet of het haalbaar was. Het was eerder een impulsieve ingeving die ik niet meer uit m’n kop kreeg. Maar dus, op het onderste rek zijn er veel everyday-producten te vinden en die vallen van prijs heel goed mee.

Mijn fruitjes en groentjes haal ik bij Kempengoud: dichterbij, lekker bio en ik kan er alles per stuk kopen.

Vorige week had ik wat zonnepaneel-perikelen en er werd mij verteld dat het weer deze week niet veel beter zou zijn. Mijn tactiek om met het weer om te gaan is eigenlijk: niet naar het weerbericht kijken (heel gemakkelijk zonder tv en internet). Het is toch wat het is en zo moet ik niet op voorhand al beginnen zeuren.
Maar goed, ik was dus een gewaarschuwde vrouw, er zou weer niet veel elektriciteit zijn deze week. Zodoende ben ik op maandag 3 filmpjes @ 1 euro/stuk gaan halen in de bibliotheek. Zo werden donkere, saaie avonden al snel gezellige filmavonden 😉

thumb_img_1740_1024

Waar ik in week 1 vooral bezig was ervoor te zorgen dat ik genoeg geld had om eten te kopen, ligt in week 2 de nadruk op m’n gsm-verbruik. Ik wil uiteraard niet over m’n data gaan, dus denk ik 2 maal na voor ik een telefoontje pleeg. Met internet ligt het moeilijker: ik weet dat ik beter niet te vaak op Facebook of Whatsapp ga kijken, maar ’t is confronterend hoe vaak ik dat toch wil doen. Benieuwd hoe lang ik ga moeten afkicken.

Op de fiets kan het al tamelijk koud zijn aan de lichaamsuiteinden. Ik heb dus handschoenen gekocht. Ik had er wel voorzien (het enige volledige paar dat nog in de kast lag – skihandschoenen van 15 jaar oud), maar die werden redelijk snel tot werkhandschoenen gedegradeerd, tot op het punt dat zelfs ik er niet meer mee durf buitenkomen. Bij de Zeeman vond ik een paar dat belooft ‘extreme warm’ te zijn (het duurde ook even voor ik doorhad dat het Engels was) en aangezien het nog niet ‘extreme koud’ is geweest, geloof ik er nog in. Prijs: 2,99 euro

img_1771 werk- vs nieuwe handschoenen

 

Wat er verder nog gebeurde in week 2:

 • rondbrengen van cv’s in de buurt, voorlopig zonder succes (tips welkom, almost anything goes)
 • rapen van dennenappels die binnenkort dienst zullen doen als aanmaakhout (foto 2)
 • spotten van een buizerd die weggejaagd werd door 2 kleinere vogels + een witte en blauwe reiger naast elkaar in de wei + groene specht met rode kop + torenvalken die stil blijven hangen + eekhoorn (geen foto’s helaas)
 • een eerste moeilijke ervaring met kleren wassen. Dan kan zo’n wasmachine met hondjes best grappig zijn, echt handig vind ik het voorlopig niet.  (foto 3 – binnenkort meer daarover)
 • familiebrunch voor verjaardag broer en schoonzus (hun traktatie :-))
 • inkopen bij garageverkoop: 2,50 euro (foto 1)
 • 2 euro te weinig teruggekregen in den Aldi!

met de klok mee: foto 1, foto 2, foto 3

Enkele spijtige zaken:

 • Toen de schimmel had toegeslagen in mijn pot zelfgeraapte en -gepelde walnoten
 • Toen ik al een hele theorie had over hoe je zelfs nog kan sparen met 50 euro/week en ik plots de steel van de riek van de boer in 2 brak tijdens het uitdoen van netels in mijn toekomstige serre. Bij de doe-het-zelver kost een steel 12,50 euro, dus ik dacht deze aankoop uit te stellen naar een volgende week. Uiteindelijk kan je ook gewoon de kortere steel hergebruiken. (spaartactiek: in de loop van de week wat kleingeld in de spaarpot steken en doen alsof je het niet meer hebt)
 • Toen ik vrijdagochtend wakker werd en er een plasje water op de vloer lag —> lek in m’n dak!!
 • Toen mijn huis bijna wegwaaide tijdens de zondagstorm
 • Toen m’n klink afbrak

 

Mijn besparingsmaatregelen deze week:

 • In plaats van mijn zaagsel bij den AVEVE (2,50 euro – 2,5kg) te gaan halen, zocht ik naar een schrijnwerker in de buurt die me dat gratis geeft. (om mijn toilet ‘door te spoelen’ – binnenkort meer daarover)
 • Als mijn GSM batterij langer meegaat, bespaar ik ook energie
 • Hierboven reeds vermeld, dennenappels rapen als aanmaakhout

Wie meer over het project wil weten, kijk een keer bij de FAQ!

Groeten! Kaat

5 gedachtes over “week 2

 1. Ik volg dat, die mooie manier van de eenvoud in het leven en toch het doen. Respect want deez manier van leven doe ik ook, enfin … het is een uitdaging 😉

  Like

 2. Hey Kaat, hopelijk wat meer zon en minder wind in week 3! Wat een uitdaging! Ik ben blij voor jou dat “jouw huis” ni is weggewaaid!? Als het lukt om een bezoekje te brengen,zal ik wa dvds meepakken 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s