cold turkey*

ik heb te veel kaarten
waarmee ik kan betalen
ik heb te veel dingen
waar ik weinig mee doe

er zijn te veel mensen
met te veel aan hun kop
te veel om te kiezen
en het houdt maar niet op

ik wil steeds meer
steeds minder
ik wil steeds minder
minder meer

stef bos

 

… en daarom, het 50 euro experiment!

het gaat als volgt…

… ik probeer een jaar lang te leven met 50euro/week, zonder in te leveren op gezonde voeding, hygiëne en sociaal contact. 50 euro om te wonen, te eten, mij te verplaatsen, te bellen, te internetten, een pint te drinken met vrienden, mijn goede gezondheid te bewaren,… kortom, te leven.

 

maar… waarom?!

ik heb het afgelopen jaar 9 vluchten genomen
ik koop producten in de supermarkt zonder te kijken wat ze kosten
ik koop paprika’s en bananen zonder te weten waar ze vandaan komen, hoe ze hier zijn geraakt en gewoon wanneer ik daar zin in heb (eender welk seizoen dus)
ik spoel dagelijks veel te veel liters drinkbaar water door het toilet, douche en lavabo

en ik heb het gevoel dat dat anders kan
maar het is moeilijk mijn gedrag te veranderen wanneer het niet echt moet

en dus, ik wil ontdekken wat er gebeurt wanneer ik meer tijd heb dan geld

het wordt een jaar van experimenteren met moestuinieren, wildplukken, werken in ruil voor diensten, composttoiletten maken, regenwater opvangen en zuiveren, creatief zijn met geld, kringloopwinkelen, hout hakken, leven zonder water en elektriciteit van het net,…

maar
m’n experiment zou te gemakkelijk zijn als ik alle spullen mag houden die ik nu heb
dus
kies ik aan het begin van mijn jaar 200  a 250 items om te gebruiken (een item is vb.: een broek, een vork, een boek, een gsm,… ik mag extra spullen kopen of maken van ‘afval’)

binnen 1 week ga ik cold turkey!
groeten, Kaat

*Cold turkey wordt gebruikt om een manier van afkicken te beschrijven. Bij de coldturkeymethode wordt in één keer gestopt met het gebruik van het middel waar de patiënt aan verslaafd is. Ook worden er geen middelen gebruikt die ontwenningsverschijnselen kunnen remmen.

Een gedachte over “cold turkey*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s